Madeni Sanatkârlar Odasý tarafýndan yurutulen Ýpekyolu Kalkýnma Ajansý Teknik Destek programý kapsamýnda "Ýþletmelerde Marka ve Yonetimi" eðitimi Nizip Ticaret Odasý (NTO) duzenlendi.
Nizip Ticaret Odasý (NTO) Meclis toplantý salonunda gercekleþen eðitim Marka Neden Deðerlidir ve Nasýl Koruma Altýna Alýnýr, Marka Yaratýrken Ýzlenmesi Gereken Surecler, Yeni Marka Yaratmanýn Aþamalarý konularýnda Yrd.Doc.Dr. Murat Karahan tarafýndan katýlýmcýlara bilgi verildi.
Ýnsanlar, sadece yakýn gecmiþimizden itibaren deðil, cok uzun zamanlardan beri mal ve hizmetlerini markaladýklarýný vurgulayan Yrd.Doc.Dr. Murat Karahan, Ýnsanlar, bir eþyayý beðenirlerse bunun icin kimi oveceklerini, gelecekte bu malý nereden temin edebileceklerini veya bir problemle karþý karþýya kaldýklarýnda bu hatadan kimi sorumlu tutacaklarýný bilmek amacýyla, eþyalarýn ya da duvarlarýn uzerlerine bir takým iþaretler koymuþlardýr. dedi.
Yrd.Doc.Dr. Karahan sozlerini þu þekilde surdurdu, Modern pazarlamanýn odak noktasý muþteridir. Tum pazarlama kararlarý muþteri ile baþlar, muþteri ile biter. Bu nedenle marka yonetiminin de temel odaðý muþteridir. Marka yonetiminde iki karar alaný buyuk onem taþýmaktadýr, bunlar temel marka stratejileri kararlarý ve pazarlama karmasý kararlarýdýr. Ýþletmeler mukemmel bir marka oluþturmak istiyorlarsa, bu karar alanlarýný cok iyi analiz etmelidirler. Artýk tuketici ihtiyaclarýný dikkate alan ve tuketicilere kalite, standart ve fiyat gibi unsurlarda tutarlý davranmanýn yaný sýra, duygulara hitap eden marka donemine girilmiþtir. þeklinde konuþtu.
Yrd.Doc.Dr. Murat Karahan tarafýndan katýlýmcýlarýn markalaþma hakkýndaki sorularýný cevaplamasýnýn ardýndan eðitim son buldu.
Duzenlenen eðitime Madeni Sanatkârlar Odasý Baþkaný Huseyin Kok, NTO Genel Sekreteri Serpil Gundoðdu, Nizip Mesleki Eðitim Merkezi Oðretmenleri Suleyman Akpek, Kadir Tekin, sanayici ve firma temsilcileri de katýldý.
![]()