Ýzmir Buyukþehir Belediyesi ev sahipliðinde ÝZFAÞ tarafýndan duzenlenen 7. Ýzmir Organik Urunler Fuarý EKOLOJÝ ÝZMÝR 2016 ile 6. OLIVTECH Zeytin, Zeytinyaðý ve Teknolojileri Fuarý 27-30 Nisan 2016 tarihleri arasýnda eþ zamanlý olarak, Turkiye nin en modern ve en buyuk fuar merkezi Fuar Ýzmir de baþladý.
T.C. Kalkýnma Bakanlýðý GAP Ýdaresi Baþkanlýðý koordinasyonunda, Ýpekyolu Kalkýnma Ajansý iþbirliði ile yurutulen En Doðalýndan Nizip Organik Zeytini projesi kapsamýnda 6. OLIVTECH Zeytin, Zeytinyaðý ve Teknolojileri Fuarý nda stant actýklarýný belirten Nizip Ticaret Odasý Yonetim Kurulu Baþkaný Mehmet Ozyurt, Ayný zamanda 35 kiþilik heyet ile zeytin ve zeytinyaðý sektorumuzdeki uyelerimizi Zeytin, Zeytinyaðý ve Teknolojileri Fuarý ile buluþturuyoruz. dedi.
NTO Yonetim Kurulu Baþkaný Ozyurt fuarda yaptýðý acýklamada, Ýlcemiz sanayisi bircok sektoruyle kalkýnmakta ve on plana cýkmaktadýr. Bu sektorlerimizden en onemlilerinden biri ise zeytin ve zeytinyaðý sektorumuzdur. Ýlcemizin en onemli deðerlerinden olan Nizip zeytini ve zeytininden uretilen Nizip zeytinyaðý gecmiþten itibaren ozellikle bolgemizde tercih edilen bir urundur. Bu nedenle ilcemizde zeytin uretiminin surekli geliþiminin saðlanmasý ve surdurulebilir sistemler ve yapýlar kurulmasý her zaman en onemli amaclarýmýz olmuþtur. Bu amaclar doðrultusunda zeytin ve zeytinciliðin geliþmesi, organik zeytin uretiminin teþvik edilmesi ve uluslararasý pazarlarda bu urunlerin hak ettiði yeri bulabilmesi icin bir takým faaliyetler yurutuyor, ulusal ve uluslararasý fuarlara katýlým saðlýyoruz. diye konuþtu.
Nizip Ticaret Odasý standýnda, Nizip Ziraat Odasý Baþkaný Sýdýk Durmaz, NTO Meclis Baþkaný Mustafa Doktoroðlu, NTO Yonetim Kurulu Baþkan Yardýmcýlarý Ali Sarý, Mahmut Polat, NTO Yonetim Kurulu Uyeleri M. Ali Karabacak, Osman Alpaslan, NTO Disiplin Kurulu baþkaný Bekir Karabacak, zeytin ve zeytinyaðý sektorunden bircok firma da yer aldý.
![]()