Nizip Ticaret Odasý Yonetim Kurulu Baþkaný Mehmet Ozyurt 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Cocuk Bayramý dolayýsýyla bir mesaj yayýnladý.
NTO Yonetim Kurulu Baþkaný Mehmet Ozyurt Ulusal Egemenlik ve Cocuk Bayramý munasebeti ile yayýmladýðý kutlama mesajýnda, 23 Nisan 1920 gunu, Cumhuriyet yolunda atýlmýþ en buyuk adýmdýr. Devletimizin yonetim sisteminde bu tarihle baþlayan buyuk deðiþim, 29 Ekim 1923 te Cumhuriyetin ilaný ile sonuclanarak, Turk milletinin ufku acýlmýþtýr. dedi.
Ozyurt mesajýnda þu ifadelere yer verdi; 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Cocuk Bayramý Birinci Buyuk Millet Meclisi'nin acýldýðý ve Turk halkýnýn var olma veya yok olma savaþlarý icinde egemenliðini ilân ettiði tarihtir. Dunya'da cocuklarýna bayram hediye eden ve bu bayramý butun dunya ile paylaþan ilk ve tek ulke Turkiye'dir.
Buyuk onder Ataturk un duþuncesinde cocuklar, milletin geleceðidir. Onlara duyduðu sarsýlmaz guvenin ve buyuk sevginin ifadesi olarak, milli bayramýmýz olan 23 Nisanlarý cocuklara armaðan etmiþtir. Tarihimizin gurur dolu sayfalarýnýn yeni nesillerce oðrenilmesi ve Turk Devleti nin devamýný emanet edeceðimiz yeni Cumhuriyet bekcilerinin bu bilincle yetiþmesi amacýyla Nizip Ticaret Odasý olarak ticari ve sanayi yonumuzun yaný sýra cocuklarýmýza, ilce eðitimine destek olmayý misyon edinerek faaliyetler gercekleþtirmekteyiz.
Ulkemizin ve bolgemizin dunya capýnda ilerleme gosterdiði bu yýllarda, ilerlemenin ve caðdaþlaþmanýn temeli cocuklarýmýzdýr. Bu nedenle oncelikle bilincli ve ilgili bir ebeveyn olmalý sonrasýnda sosyal sorumluluðumuzun farkýnda olarak yarýnlarýmýz olan cocuklarýmýza ve cocuklarýmýzýn eðitimine buyuk onem gostermeli ve destek olmalýyýz.
Bugunumuzun varlýk sebebi, geleceðimizin teminatý olan cocuklarýmýzýn 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Cocuk Bayramýný en icten dileklerimle kutlarým dedi.
![]()