Nizip Ticaret Odasý Yönetim Kurulu Baþkaný Mehmet Özyurt, Türkiye Ýhracatçýlar Meclisi tarafýndan açýklanan Gaziantep'in Þubat ayý ihracat rakamlarýný deðerlendirdi. Dünyada, sýnýr komþularýmýzda ve ülkemizde yaþanan sorunlardan etkilenmeden ve çalýþmalarýna devam ederek ihracatta bu baþarýyý yakalayan Gaziantep'li iþadamlarýný yürekten kutlayan Özyurt sözlerine þöyle devam etti. Bilindiði üzere Rusya, Ortadoðu ve ülkemizdeki terör olaylarý nedeniyle sýkýntýlý günler yaþanmaktadýr. Ancak tüm bu olumsuzluklar içerisinde Gaziantep bu yýlýn þubat ayýnda 531 milyon 776 bin dolarlýk ihracat gerçekleþtirerek, geçen yýlýn þubat ayýna göre ihracatýn yüzde 11,7 arttýrmýþtýr. Türkiye genelinde Þubat ayý ihracatý yüzde 3,1 artarken, Gaziantep bu yýlýn þubat ayýnda ihracatýný yüzde 11,7 arttýrarak ihracat yapan ilk 10 il arasýnda çift haneli rakama imza atan tek il olmuþtur. Ben sanayici ve iþadamlarýmýza yürekten inanýyorum ki Þubat ayýndaki artýþ önümüzdeki süreçte de kalýcý ve sürdürülebilir olacaktýr. Nizip de Gaziantep ilimizin en büyük ilçesidir. Nizip sanayisi ve üretimiyle Gaziantep'in ihracatýna ve ekonomisine önemli katkýlar saðlamaktadýr. Nizip'te faaliyetlerini sürdüren iþ adamlarý olarak potansiyelimize ve gücümüze inanarak iþbirliði içerisinde ülkemizin 2023 hedeflerine ulaþmak için azim ve kararlýlýkla yolumuza devam etmekteyiz. Ayrýca Ýran'a uygulanan ambargonun kaldýrýlmasý ile birlikte ihracatçýlarýmýz için yeni fýrsatlar ortaya çýkacaktýr. Ortadoðu ülkelerinden kaynaklý ihracat azalmasýný ihracatçýlarýmýzýn Ýran'a uygulanan ambargonun kaldýrýlmasýyla birlikte fýrsata dönüþtüreceklerine inanýyorum. 2016 yýlý þubat ayýnda baþlýca ihraç pazarýmýz olan AB ülkelerine ihracatýmýz bir önceki yýlýn ayný dönemine göre yüzde 11,8 artarak 5 milyar 348 milyon dolar seviyesinde gerçekleþmiþtir. 2016 yýlý ocak-þubat dönemi itibarýyla AB ülkelerine ihracatýmýz 2015 yýlýnýn ayný dönemine göre yüzde 2,4 artarak 10 milyar 19 milyon dolar düzeyine ulaþmýþ, AB ülkelerinin toplam ihracatýmýzdan aldýðý pay ise yüzde 49,6'dan yüzde 50,2'ye yükselmiþtir. AB ülkelerine ihracatýmýzda yaþanan bu artýþ hedeflerimize ulaþmamýzda umut vericidir. Ülke olarak üretim planýmýzý sürekli güncelleyerek farklý pazarlara açýlmalý ve ihracatýmýzýn artmasý için ekstra bir çaba göstermemiz gerekmektedir. Ayný zamanda ihracat teþviklerinin geniþletilerek devam etmesi iþ adamlarýmýzý cesaretlendirecektir. Bu sayede devlet ve iþletme iþbirliði ile hem geliþen üreten bir ülke olunarak 2023 hedeflerimize koþar adýmlarla ilerlenecektir.