Polatlý Ticaret Odasý Yonetim Kurulu Baþkaný ve Yonetim Kurulu Uyeleri ile birlikte Nizip Ticaret Odasý ný Ziyaret etti.

Nizip Ticaret Odasý Yonetim Kurulu Baþkaný Mehmet Ozyurt ve Meclis Baþkaný Mustafa Doktoroðlu tarafýndan karþýlanan heyet Nizip Ticaret Odasý nda temaslarda bulundu.

Nizip ve Polatlý nýn cok benzer yonu olduðunu vurgulayan Nizip Ticaret Odasý Yonetim Kurulu baþkaný Mehmet Ozyurt sozlerini þu þekilde surdurdu. Polatlý Ticaret Odasý nýn Guneydoðu Anadolu da yuruttuðu proje kapsamýnda bolgemize gelerek bugun odamýzý ziyaret etmektedir. Oncelikle Polatlý Ticaret Odasý Yonetim Kurulu Baþkaný Ulvi Sakarya ve heyetine yapmýþ olduðu nazik ziyaretten dolayý teþekkur ediyorum. Nizip ve Polatlý nýn nufus, sanayi ve tarým bakýmýndan cok benzer yonleri bulunmaktadýr. Bu benzerliklerden yola cýkarak yonetim kurulu baþkanýmýz ve uyeleriyle þehirlerimizin ve ulkemizin ekonomisini geliþtirmek adýna iliþkilerimizi daha da ileri taþýmak istiyoruz. Bu amacla sayýn baþkanýmýza kendileri de uygun gormeleri halinde bu iki odanýn kardeþ oda olmasýný teklif ediyorum. Kardeþ oda protokolunun karara baðlanýp imzalanmasý iki odanýn iliþkilerinin daha da guclendireceðine inanýyorum. þeklinde konuþtu.

Polatlý Ticaret Odasý Yonetim Kurulu Baþkaný Ulvi Sakarya ise, Ankara Kalkýnma Ajansý ve Karacadað Kalkýnma Ajansý tarafýndan ortak yuruttuðumuz bir proje kapsamýnda Guneydoðu Anadolu bolgesinde ziyaretler gercekleþtirmekteyiz. Nizip gorduðumuz kadarýyla bize en yakýn ve en sýcak ilce oldu. Nufusuyla ilce ekonomisiyle her yonden bize cok yakýn. Yonetim kurulu baþkaný Mehmet Ozyurt ile hem TOBB Ticaret Odalarý Konseyi hem de Turkiye Odalar ve Borsalar Birliði ndeki calýþmalarda beraberiz. Bu calýþmalar haricinde iliþkilerimizi daha da geliþtirmek istiyoruz. Baþkanýmýza odamýza yapmýþ olduðu kardeþ oda teklifi icin cok teþekkur ediyorum. Cok memnun olduk, en kýsa zamanda kardeþ oda protokolunu imzalayarak bu vesile ile kardeþliðimizi de kâðýt uzerine dokeriz. Ýlcelerimiz sanayisi, ticareti ve kulturleri ile birbirine ne verebilir bunlarý inceleyerek þehirlerimizin ve ulkemizin kalkýnmasýna inþallah katký saðlarýz. Bizleri cok guzel karþýladýnýz misafirperverliðiniz icin yonetim kurulunuza ve calýþanlarýnýza teþekkur ederim dedi.

Konuþmalarýn ardýndan ziyaret karþýlýklý goruþ alýþveriþleri ile devam etti. Nizip Ticaret Odasý Yonetim Kurulu baþkaný Mehmet Ozyurt, Nizip Ticaret Odasý nýn iþleyiþi, calýþmalarý ve uyeleri hakkýnda Polatlý Ticaret Odasý Yonetim Kurulu Baþkaný Ulvi Sakarya ya ve beraberindeki heyete bilgiler verdi.

Ziyaretin sonunda Nizip Ticaret Odasý Baþkanlarý, Polatlý Ticaret Odasý Yonetim Kurulu Baþkaný Ulvi Sakarya ya hediye takdim etti ve Baþkan Ulvi Sakarya da NTO Baþkanlarýna Polatlý'yý simgeleyen Dur Yolcu heykeli hediye edildi.