ÞILLIK
HAMURU (krep) ÝÇÝN
3 yumurta
1 su bardaðý un
2 su bardaðý süt
2 yemek kaþýðý toz þeker
1 çimdik tuz
‘ yemek kaþýðý eritilmiþ ve soðutulmuþ tereyaðý
ÞERBET ÝÇÝN
1.5 su bardaðý þeker
2.5 su bardaðý su
1/4 limon suyu
HARÇ ÝÇÝN
150 gram ceviz
YAPILIÞI:
krep malzemeleri sýrasýyla,yumurtalar ve þeker çýrpýlýr,süt
konur ve ardýndan un tuz koyulup elle un topaðý kalmayana dek
çýrpýlýr.Krep hamurunu ince olacak þekilde teflonda bir defaya mahsus
az yaðlayarak 10-12 adet krep elde edilir.
Þerbet için su þeker tencereye alýnýr,kaynadýktan sonra kýsýk ateþte
10 dakika piþirip ocaktan almaya yakýn limon suyuda katýlýr.
Harç için cevizleri 180 derecede sýcak fýrýnda 10 dakika sote edilir,soðutulur ve iri kalacak þekþlde dövülür.
Þimdi tatlýyý servis edeceðiniz tabaða bir kat krep konur üzerine
ceviz serpiþtirilir,ve ayný iþlem krep ler bitene dek bir kat krep bir
kat ceviz devam edilir.üzerine sýcak þerbet gezdirilir.Hafif sulu
kalýr.ýlýk servis edilir.Ziyafet sofralarý için mükemmel bir tercih
.Afiyet olsun…
Kuru açma ekmeginin ceviz ya da fistik içiyle havanda dövülüp seker katilmasiyla yapilir. Içine karanfil karistirilir kasik kasik yenir.
KATMER
M a l z e m e l e r:
HAMUR ÝÇÝN:
*150 gr un
*1 çay bardaðý su
1 çay bardaðý tuz
ÝÇÝ ÝÇÝN:
2 YEMEK KAÞIÐI ÞEKER
2 YEMEK KAÞIÐI ÇEKÝLMÝÞ ANTEP FISTIÐI
100 gr SÜT KAYMAÐI
Malzemeler:
Yapilisi:
- 20 adet baklavalik yufka (firin tepsisi buyuklugunde)
- 500 g. tuzsuz beyaz peynir (veya tuzsuz dil peyniri, ince dilimlenmis)
- 250 + 250 g tereyagi ve margarin
- 1 1/2 s.b. seker
- 1 1/2 s.b. su
- Seker ve suyu kaynatarak katmerin serbetini hazirlayin ve sogumaya birakin.
- Yaglari karistirip eritin, firin tepsisinin her tarafini iyice yaglayin ve ilk yufkayi tepsiye duz olarak serin.
- Yufkanin uzerini bolca yaglayin ve ikinci yufkayi serin. Bu islemi ilk on yufka bitinceye kadar devam edin.
- Ince dilimlediginiz peyniri onuncu yufkanin ustune duzgun bir sekilde yayin. Geriye kalan on yufkayi da, ayni sekilde her katini yaglayarak, peynirlerin ustune dizin.