Nizip Ticaret Odasý, Nizip Ticaret Borsasý ve Nizip Meslek Yuksekokulu iþbirliði ile Gaziantep in duþman iþgalinden kurtuluþunun 94. Yýldonumu etkinlikleri kapsamýnda " Gaziantep Harbi" konulu konferans Nizip Ticaret Odasý nda duzenlendi.

Kefen Bayraklý Kale belgeselinin izlenmesinin ardýndan Gaziantep Universitesi Oðretim Uyesi Prof Dr. Hilmi Bayraktar tarafýndan Gaziantep in kurtuluþ savaþýnda verdiði mucadele ve Gaziantep in Fransýzlar tarafýndan iþgal sureci hakkýnda katýlýmcýlara carpýcý bilgiler verdi. Bayraktar tarafýndan verilen bilgiler Protokol uyeleri ve oðrenciler tarafýndan buyuk ilgi gordu.

Konferansýn sonunda Nizip Ticaret Odasý Yonetim Kurulu Baþkaný Mehmet Ozyurt tarafýndan Gaziantep Universitesi Oðretim Uyesi Prof Dr.Hilmi Bayraktar a gunun anýsýna teþekkur belgesi takdim edildi.

Duzenlenen konferansa Nizip Ticaret Odasý Yonetim Kurulu Baþkaný Mehmet Ozyurt, Nizip Meslek Yuksekokulu Muduru Ozkan Gokcek, Nizip Ticaret Borsasý Genel Sekreteri Eray Olcal, Nizip Meslek Yuksekokulu oðretim gorevlileri ve cok sayýda oðrenci de katýldý.