Nizip Ticaret Odasý ve Nizip Vergi Dairesi iþbirliði ile Elektronik Tebligat konulu bilgilendirme semineriNizip Ticaret Odasý Meclis Toplantý Salonunda duzenlendi.

Bilgilendirme seminerine konuþmacý olarak katýlan Nizip Vergi Dairesi Muduru Mustafa Sakarya þunlarý ifade etti. Elektronik Tebligat, 213 sayýlý Vergi Usul Kanunu ve 456 sýra nolu Vergi Usul Kanunu Genel Tebliði hukumlerine gore tebliði gereken belgelerin, E-Tebligat sistemi ile mukelleflerin elektronik adreslerine teblið edilmesidir. Bu teblið fiziki ortamda yapýlan tebligat ile ayný sonucu doðurmaktadýr.

Turkiye genelinde 1 Ocak 2016 tarihinden itibaren elektronik tebligat yani e-tebligat uygulamasý baþlayacaktýr. Ocak 2016 tarihinden itibarin mukelleflerin e-tebligat icin baþvurmayan kurumlar vergisi mukelleflerine 1300 TL, kapsama giren gelir vergisi mukellefleri ise 660 TL ozel usulsuzluk cezasý ile karþý karþýya kalacaktýr dedi.

Ayrýca Nizip Vergi Dairesi Muduru Sakarya katýlýmcýlara Elektronik Tebligat hakkýnda sunum yaptý.

Nizip Ticaret Odasý Yonetim Kurulu Baþkaný Mehmet Ozyurt ise, Gunumuz koþullarýna gore Elektronik Tebligat uygulamasý hem firmalar hem de kurumlar icin cok faydalý bir calýþma. Vergi Dairesi ile firmalarýn arasýndaki iþ yukunu azaltacak ve koordineli calýþmalarýný saðlayacaktýr. Zaten bu ve benzeri uygulamalar geliþen ve deðiþen dunyada bir gereklilik haline gelmiþtir. Bugun Odamýza gelerek bizleri bu konuda bilgilendiren Nizip Vergi Dairesi Mudurumuz Sayýn Mustafa Sakarya ve ekibine cok teþekkur ederim dedi.

Duzenlen seminere Nizip Ticaret Odasý Yonetim Kurulu Baþkan Yardýmcýsý Mahmut Polat Yonetim Kurulu Uyeleri Abulkadir Akkuþ, M.Ali Karabacak, Osman Alpaslan, NTO Meclis Uyesi Huseyin Yaprak, Serbest Muhasebeci Mali Muþavirler Nizip Temsilcisi Suleyman Cicek ve cok sayýda firma temsilcisi ve muhasebeciler de katýldý.