Nizip Ticaret Odasý Yonetim Kurulu Baþkaný, Yonetim Kurulu ve Meclis Uyeleri ile birlikte 11-12-13 Aralýk tarihlerinde TOBB ETU de duzenlenen TOBB Meclis Uyeleri Bilgilendirme Semineri ne katýldý.
Duzenlenen seminerin ikinci gununde TOBB Baþkaný M. Rifat Hisarcýklýoðlu, Meclis Uyeleri ile biraraya geldi.
Hisarcýklýoðlu, Bilgilendirme Semineri ne katýlan meclis uyelerine hitabýnda, ‘insanlarýn en hayýrlýsý insanlara faydalý olandýr sozunu hatýrlatarak, insanlara faydalý olabilecek yerlerde olduklarýný, bir insana iþ ve aþ vermekten daha hayýrlý bir iþin olmadýðýný soyledi.
Turkiye Odalar ve Borsalar Birliði nin ulkenin en demokratik kurumlarýndan birisi olduðunu anlatan Hisarcýklýoðlu, 4 yýl boyunca ayný meslek gurubunda ekmek kavgasý verdikleri rakiplerinden secimlerde oy isteyerek bu noktalara gelen meclis uyelerinin o sektorun lideri ve kanaat onderi durumuna geldiðini belirtti.
Bilenle bilmeyenin ayný olmadýðýný ifade eden TOBB Baþkaný, Siz en iyiyi bilmek zorundasýnýz. Bildiklerinizi ilinizde ve ilcenizde uyelerinize aktarmalýsýnýz. Bu eðitimlerin asýl amacý bu dedi.
Bu makamlarda para, pul olmadýðýna dikkat ceken TOBB Baþkaný Hisarcýklýoðlu, Haftasonu olmasýna raðmen buraya geldiniz. Ýþinizden fedakarlýk ettiniz. Eþinizden, cocuklarýnýzdan fedakarlýk istediniz. Peki bu makamlarda ne var? Cepten harcamak var. Fedakarlýk var. Peki niye yapýyorsunuz? Bu dunyanýn bir sonu var. Bir de gercek dunya var. Ben oyle inanýyorum. Gercek dunyada yaptýklarýmýz ve yapmadýklarýmýz sorulacak. Ben karþýlýðýnýn obur tarafta olduðuna inanýyorum. Bu makamlar insanlara faydalý olabilmek icin birer fýrsattýr dedi.
Dunyada 7 trend olduðunu, bunlardan en cok iki tanesinin kendilerini ilgilendirdiðini anlatan Hisarcýklýoðlu, ilkinin orta gelirli sýnýfýn buyumesi, ikincisinin ise ekonomide þehirlerin on plana cýkmasý olduðunu soyledi. Kuþ alayýyla ucar diyen Hisarcýklýoðlu, birlik ve beraberliðin onemine dikkat cekti.
Duzenlenen seminere Nizip Ticaret Odasý Yonetim Kurulu Baþkaný Mehmet OZYURT, Baþkan Yardýmcýsý Mahmut Polat, Yonetim Kurulu Uyeleri M. Ali Karabacak, Osman Alpaslan, Meclis Uyeleri Ali Kaya, Huseyin Yaprak ve Hasan Kaya da katýldý.
![]()