• Okul Adý : Ýmam Hatip Lisesi
  • Öðretim Þekli : Normal
  • Öðrenci Sayýsý : 244
  • Derslik Sayýsý : 18
  • Telefon : 0 342 5171690
  • Faks :
  • E-Posta :
  • Web : www.Nizipimamhatip.k12.tr
  • Adres : Mimar Sinan Mah.
  • Hakkýnda : Nizip Ýmam Hatip Lisesi 1976-1977 Öðretim yýlý itibarý ile 11.Ekim 1976 tarihinde 77 öðrenci ile 2 sýnýf halinde Ýlçe Müftülüðü binasýnýn ikinci katýnda öðrenimine baþlamýþtýr.Nizip’lilerin ilçelerine bir Ýmam Hatip Lisesi kazandýrmak Nizip Ýmam Hatip Lisesi Yaptýrma ve Yaþatma Derneðini kurmuþlar ve gayretli çalýþmalarý ile 1-H.Mehmet ÖZBERK 7800 m2 lik arsasýný 2-Fatma ÖZPOLAT 4.000 m2 lik arsasýný Ýmam Hatip Lisesini yaptýrmak üzere baðýþlamýþlardýr.Ýlçe halkýnýn yapmýþ olduðu yardýmlar ile Tip projeye göre binanýn yapýmýna baþlanmýþ,idari kýsmý ve 7 derslik yapýmý gerçekleþtirilerek öðrenime hazýr hale getirilmiþtir.Daha sonra 1986 yýlýnda M.E.B.yardýmý ile ek bina inþaatý yaptýrýlarak okul 18 derslik bir vaziyete getirilmiþtir. Dernek 18 Ocak 1978 tarih ve 532 sayýlý Noter senedi ile M.E.B.’na devir edilmiþtir.Halen okulumuz þu an üç katlý olup, beþ (5) idari oda, On sekiz (18) derslik,bir (1) kütüphane,Bir (1) öðretmenler odasý,bir (1) tatbikat mescidi,bir (1) fizik,kimya,biyoloji laboratuarý,bir (1) çok amaçlý salon,bir (1) bilgisayar laboratuarý,bir (1) dil laboratuarý,bir (1) arþiv,bir (1) gece bekçisi odasý,bir adet Hibe yoluyla Ford Marka Minibüs,2005 yýlýnda Nizip Belediyesinin katkýsý ile öðrencilerin dinlenebileceði güzel bir okul bahçesi,Futbol,voleybol ve basketbol oyun sahasý ile alt yapý ile çevre düzenlemesi yapýlmýþtýr.Okulumuz;bir Müdür,Bir Müdür Baþyardýmcýsý,Ýki Müdür Yardýmcýsý,on dokuz öðretmen,iki memur ile eðitim öðretime devam etmektedir.