![]()
- Okul Adý : Alkan Kýz Meslek Lisesi
- Öðretim Þekli : Normal
- Öðrenci Sayýsý : 345
- Derslik Sayýsý : 13
- Telefon : 0 342 517 46 28
- Faks :
- E-Posta :
- Web : http://Nizipalkankizmeslek.k12.tr
- Adres : Cumhuriyet Mah.
- Hakkýnda : Okulumuz þu anda 248'i lise kýsmýnda 116'sý pratik sanat okulunda ve 26'sý anaokulunda olmak üzere toplam 390 öðrencisyle eðitim ve öðretime devam etmektedir. Okulumuzda 13 derslik, 9 atölye, 1 kütüphane, 1 fen laboratuarý, 1 konferans salonu ve 1 çok amaçlý salon bulunmaktadýr. Okulumuz Nizip ilçesinin Cumhuriyet mah. Enstüti sk. Okan Parký bitiþiðindedir. 1957 yýlýnda hayýrsever HACI ALÝ ALKAN tarafýndan yaptýrýlan okulumuz ayný yýl pratik sanat okulu olarak açýlmýþtýr. 1967 yýlýnda praatik kýz sanat ortaokulu, 1976 yýlýnda bakanlýk tarafýndan gönderilen ödenekle ikinci bina yapýlýp meslek lisesi olarak hizmet vermeye baþlamýþtýr. Yine 1992 yýlýnda 1967 yýlýnda yapýlan tek katlý bina yýktýrýlarak 4 katlý yeni bina eðitim öðretim hizmetine sunulmuþtur. halen bu binalarda eðitim öðretime devam ediliyor olup ilaveten bir de uygulamalý anasýnýfý binamýz bulunmaktadýr. amacýmýz gerekli bilgi ve beceri donanýmýna sahip nitelikli ara elemanlarý sektörlere kazandýrmaktýr. Bu amaç doðrultusunda okulumuzda 4 bölüm bulunmaktadýr. Bunlar; TEKSTÝL-KONFEKSÝYON, EL SANATLARI TEKNOLOJÝSÝ, ÇOCUK GELÝÞÝMÝ VE EÐÝTÝMÝ, KUAFÖRLÜK VE CÝLT BAKIMI bölümleridir.