Nizip Ticaret Odasý Yonetim Kurulu Baþkaný Mehmet Ozyurt Cumhuriyetimizin kuruluþunun 92. yýldonumu nedeniyle bir mesaj yayýmladý.
Buyuk onder Mustafa Kemal Ataturk un de belirttiði gibi Turk Milletine en uygun yonetim bicimi olan Cumhuriyetimizin ilanýnýn 92. Yýldonumunu, gururla ve sevincle kutlandýðýný belirten Ozyurt sozlerini þu þekilde surdurdu.
Turkiye Cumhuriyeti'nin kuruluþuna giden yolun baþlangýcýnda milletimizin "kayýtsýz þartsýz, baðýmsýz yeni bir Turk Devleti" kurmak uzere "Ya Ýstiklal Ya Olum" ilkesi ile baþlattýðý Milli Mucadele ve Kurtuluþ Savaþýmýz yer almaktadýr.
Genclerimiz ve her gelecek kuþak bilmelidir ki, bu vatanda kurulan Cumhuriyet yonetimi, Ataturk'un onderliðinde cok buyuk fedakârlýklarla kazanýlan bir olum kalým savaþýndan sonra gercekleþtirilmiþtir.
Bu buyuk baþarýnýn arkasýnda binlerce þehidin, binlerce gazinin harcý vardýr. Bu bakýmdan, kurulan bu buyuk eserin her yonu ile geliþmesi, geliþtirilmesi, doðabilecek her turlu tehlikeden titizlikle korunmasý, Cumhuriyet kuþaklarýnýn Ataturk'e ve onun inkýlâp arkadaþlarýna borclu olduðu kacýnýlmaz bir gorevdir.
Yuce Turk milleti birlik ve beraberlik icerisinde bu gorevin bilinci icinde, kendilerine býrakýlan emaneti daima koruyacaklarýna ve Turkiye Cumhuriyeti'ni Buyuk Onder'in cizdiði yolda ebediyen yaþatacaklarýndan hic þuphemiz yoktur.
Bu duygu ve duþunceler ile cumhuriyetimizin kurulmasý ve surdurulebilmesi icin canlarýný feda eden baþta Cumhuriyetimizin Kurucusu Mustafa Kemal Ataturk ve silah arkadaþlarýný, þehitlerimizi ve gazilerimizi bir kez daha þukran ve minnetle anýyor Nizip Ticaret Odasý adýna Turk iþ dunyasýnýn ve milletimizin Cumhuriyet Bayramýný en icten duygularýmla kutluyorum.
![]()