Nizip Ticaret Odasý, Gaziantep ÝÞKUR, Gaziantep KOSGEB ve Sembol Danýþmanlýk iþbirliði ile 2015 yýlý icerisinde baþlatýlan KOSGEB destekli Uygulamalý Giriþimcilik Eðitimleri 1. donemini baþarýyla tamamlayan kursiyerlere torenler sertifikalarý verildi.

Duzenlenen torende bir acýklama yapan Nizip Ticaret Odasý Yonetim Kurulu Baþkan Yardýmcýsý Mahmut Polat þunlarý ifade etti; Bilindiði uzere yenilikciliðe, yeni iþlerin oluþumuna, uretkenlik ve buyumeye katký saðlayan cok yonlu ekonomik yarar oluþturan giriþimciliðin, ekonomik olarak refah yaratma ve sosyal adaletin saðlanmasýnýn onemli bir bileþeni olduðu gerceðini tum ulkeler kabul etmektedir.

Ulkemizde ise 1 Temmuz 2015 tarihinde Yuksek Planlama Kurulu (YPK), 2015-2018 donemini kapsayan Turkiye Giriþimcilik Stratejisi ve Eylem Planýný (GÝSEP) kabul edilerek, Resmi Gazete de yayýmlanmýþtýr.

Eylem planýnýn genel amacý, Turkiye de giriþimcilik kulturunu yaygýnlaþtýrmak, guclu bir ekosistem oluþturmak ve giriþimciliði geliþtirmek olarak ifade edilmektedir. Plan da 6 (altý) adet stratejik hedef, bu stratejik hedeflere ulaþmak icin de 64 eylem planý bulunmaktadýr.
Siz yeni giriþimcilerimizin bu eylem planýný incelemesi ve kuracaðýnýz iþyerleri icin fýrsatlarý iyi deðerlendirmeniz gerektiðini vurgulamak isterim.

Ayrýca, Kuresel Giriþimcilik Endeksi nin (GEM) 2013 sonuclarýna gore her 100 kiþiden 32 si onumuzdeki uc yýl icinde giriþimcilik faaliyetinde bulunma niyeti taþýmaktadýr. Bu oran geliþmekte olan ulkelerde %29,9, geliþmiþ ulkelerde ise %14,27 olarak ortaya cýkmýþtýr. Eylul 2015 ayýnda gercekleþtirilen B20 Turkiye Konferansýnda, giriþimcilikle ilgili onerilerde bulunulmuþtur.

Nizip Ticaret Odasý olarak 2023 hedeflerine ulaþmak ve ulke ekonomisine katkýda bulunmak amacýyla baþlatmýþ olduðumuz bu faaliyettin ne kadar onemli olduðunun bilincindeyiz. Yeni giriþimcilerimizin kendilerini geliþtirmesi icin farklý eðitimlerimizle de yanlarýnda olmaya devam edeceðiz.

Siz Deðerli giriþimcilerimizin yeni fikirlerle inovasyon ve markalaþma yaratacaðýnýza olan inancýmýzla giriþimcilik yolculuðunuzda hepinize baþarýlar diler, yatýrýmlarýnýzýn ulkemize ve ilimize hayýrlý olmasýný temenni ederim.

Bu vesileyle giriþimcilik eðitiminin duzenlenmesinde katký saðlayan KOSGEB Gaziantep Mudurluðumuze, T.C. Gaziantep Calýþma ve Ýþ Kurumu Ýl Mudurluðumuze teþekkurlerimizi sunar, hepinizi þahsým ve Nizip Ticaret Odasý'na saygý ve sevgi ile selamlarým ifadelerini kullandý.

Gaziantep ÝÞKUR il Muduru Sirac Ekin

ÝÞKUR iþsizliðin onlenmesi amacýyla Turkiye genelinde bir cok faaliyet yurutmektedir. Yurutulen faaliyetlerden birisi olan giriþimcilik programlarý ile istihdamýn korunmasý arttýrýlmasý geliþtirilmesi amacýyla KOSGEB yeni giriþimci desteðine baþvurabilmeleri icin bu eðitimler duzenlenmektedir. Nizip Ticaret Odasý da giriþimcilik eðitimlerini cok baþarýlý bir þekilde yurutmektedir. Eðitimlerin duzenlenmesinde emeði gecen Nizip Ticaret Odasý baþkanýma ve personellerine cok teþekkur ederim dedi.

KOSGEB Gaziantep Muduru Sadýk Gozek

KOSGEB olarak uygulamalý giriþimcilik eðitimlerini aktif bir þekilde onumuzdeki yýllarda da kullandýrmaya devam edeceðiz. Giriþimcilik eðitimlerinde bir giriþimcinin oðrenmesi gereken iþ planý hazýrlama, pazarlama analizi ve uretim planý gibi temel bilgiler oðretilmektedir. Dunya caðýnda yapýlan analizlere gore acýlan firmalarýn 100 tanesinden 60-70 i beþ yýl icerisinde kapanmaktadýr. Bu giriþimcilik eðitimlerinin duzenlenmesindeki asýl amac 9 gun icerisinde verilen eðitim ile iþletmelerin kapanmasýný onlemektedir. Giriþimcilik eðitimi ile acýlan firmalarýn kapanma oraný dunya ortalamasýndan cok duþuktur. Bu nedenle eðitimlerin ve sertifika toreninin duzenlenmesinde emeði gecen Gaziantep Calýþma ve Ýþ Kurumu Ýl Mudurluðumuze Nizip Ticaret Odasý baþkanlarýma ve personellerine cok teþekkur ederim dedi.

Toren sonunda Nizip Ticaret Odasý Yonetim Kurulu Baþkaný Mehmet Ozyurt tarafýndan KOSGEB Gaziantep Muduru Sadýk Gozek e ve Gaziantep ÝÞKUR il Muduru Sirac Ekin e katkýlarýndan dolayý plaket takdim edildi.

Gercekleþen torene; Nizip Ticaret Odasý Yonetim Kurulu Baþkaný Mehmet Ozyurt, NTO Yonetim Kurulu Uyeleri, NTO Meclis Uyeleri, Gaziantep KOSGEB temsilcisi Mustafa Aydýn ve cok sayýda kursiyer katýldý.