Milliyetci Hareket Partisi Gaziantep Milletvekili Adaylarý Umit Ozdað, Seyit Capan ve beraberlerindeki heyet Nizip ticaret Odasý ný ziyaret etti.
Nizip Ticaret Odasý Yonetim Kurulu Baþkaný Mehmet Ozyurt, NTO meclis ve yonetim kurulu uyeleri tarafýndan karþýlanan ve aralarýndan MHP Gaziantep Ýl Baþkanlýðý, MHP Ýlce Baþkaný Hasan Pala ve beraberindeki heyet ile goruþ alýþveriþinde bulunuldu.
Gercekleþen ziyarette konuþma yapan Nizip Ticaret Odasý Yonetim Kurulu Baþkaný Mehmet Ozyurt þunlarý ifade etti; 1 Kasýmda yapýlacak olan genel secimlerden dolayý Sayýn Milliyetci Hareket Partisi Gaziantep Milletvekili Adaylarý Umit Ozdað, Seyit Capan, MHP Gaziantep Ýl Baþkanlýðý, MHP Ýlce Baþkaný Hasan Pala ve heyeti odamýzý ziyaret etmektedirler. Ben MHP heyetini Nizip Ticaret Odasý nda aðýrlamaktan duyduðum memnuniyeti þahsým ve Nizip Ticaret Odasý Meclis ve Yonetim Kurulu adýna belirtmek isterim. Nizip Ticaret Odasý olarak milletvekili adaylarýmýzdan beklentilerimiz bulunmaktadýr izninizle kýsaca bunlarý ifade etmek istiyorum.
Gaziantep-Þanlýurfa E-90 Karayolunun Duble Yol Yapýlmasý
Gaziantep-Þanlýurfa E-90 Karayolunun kamulaþtýrma yapýldýðý halde bolunmuþ duble yol yapýlmamasý, Gaziantep-Þanlýurfa otobanýndan Nizip e batý yonunden cýkýþýnýn olmamasý ve Nizip OSB ile Karkamýþ yol ayrýmýna baðlantý olmamasý Nizip sanayisinin hinterlandýnýn geliþmesini ve ticaretini engellemektedir. Gunluk 12.000 adet aracýn gectiði yolda bolunmuþ yol calýþmasý yapýlmasý, Gaziantep-Þanlýurfa otobanýndan Nizip e batý yonunden cýkýþýn saðlanmasý ve Nizip Organize Sanayi Bolgesi ile Karkamýþ yol ayrýmýna baðlantý verilmesi gerekmektedir.
Antepfýstýðýnýn Uretici Bazýnda Desteklenmeye Alýnmasý
Antepfýstýðýnýn uretici bazýnda desteklenmeye alýnmasý ve biyolojik-biyoteknik mucadele desteklemesi kapsamýna alýnmasýnýn saðlanmasý gerekmektedir. Ayrýca, Tarým Havzalarý Destekleme Modeline gore devlet desteði verilerek stokculuk ve urun kayýt-rekolte tespiti sorunlarýnýn onune gecilememektedir.
Sorunun cozumu icin Antepfýstýðý uretimini destekleyecek uygun model ve yaklaþýmlarýn bulunmasý ve hayata gecirilmesi onemlidir. Bu baðlamda Antepfýstýðý uretim, tuketim ve pazarlama politikalarýný belirleyecek Ulusal Antepfýstýðý Konseyi kurulmalý ve ayrýca konsey tarafýndan Dunya Kuruyemiþ Federasyonuna katýlým saðlanmalýdýr ve Fýstýk Araþtýrma Mudurluðune konuyla ilgili uzman atanmalýdýr.
Lisanslý depolama stratejileri hayata gecirilebilirse antepfýstýðýndaki aflatoksin oraný onemli olcude duþurulebilecek, boylelikle antepfýstýðýnýn daha saðlýklý uretimi ve depolanmasý saðlanabilecek ve daha surdurulebilir ve kontrol edilebilir bir antepfýstýðý tarýmýnýn, uretimi ve tuketiminin onu acýlacaktýr.
Nizip Zeytin ve Zeytinyaðýnýn Ekonomiye Kazandýrýlmasý
Nizip Zeytin ve zeytinyaðýnýn katma deðerli bir þekilde ekonomiye kazandýrýlmasý gerekmektedir. Halk arasýnda ‘Delice olarak adlandýrýlan yabani zeytin aðaclarýnýn aþýlanmasý ve taþýnmasý rekolteye ciddi bir kaynak artýþý sunacaktýr. Bunun yaný sýra yorelere uygun yeni zeytin aðaclarýnýn dikimi orneðin; Nizip Yaðlýk Zeytini cinsi icin saðlanacak teþvikler de ulkemizin sektorde daha iyi yerlerde olmasýný saðlayacaktýr.
Ureticimizin yuzunun gulmesi icin prim hayati oneme sahiptir ve en az 2 TL primle teþvik edilmesi gerekmektedir. Zeytinyaðý sektorunun en buyuk sorunlarýndan biriside de taðþiþli zeytinyaðý piyasada olmasýdýr. Zeytinyaðýnýn beyaz tenekelerde ve markasýz satýlmasý engellenmelidir.
Ulkemizde Yaþanan Teror Olaylarý Artýk Son Bulmalýdýr.
Son zamanlarda artan teror olaylarý ulkemizi halkýmýzý son derecede rahatsýz etmektedir. Teror uzerinden beslenenler bulunmakta ve kan uzerinden siyaset yapýlmaktadýr bu ve benzeri olaylarý þiddetle kýnýyoruz. Terorun bitirilmesi þuan ulkemizin birinci onceliði olmasý gerekmektedir. Bu cirkin olaylarýn sonlanmasý icin iktidar ve muhalefet partileri el ele vererek ulkenin birlik ve butunluðunu bozmadan ayrýca misak-i milli ile cizilmiþ sýnýrlarýmýzdan da taviz vermeden bir an once cozulmesi en buyuk arzumuzdur. Dolayýsýyla sýra terorden sonra sýra ekonomiye gelecektir Turkiye orta gelir tuzaðýnda on yýldýr bocalamaktadýr bu durumun aþýlabilinmesi icinde yeni projeler ve yapýsal reformlarýn bir an once hayata gecirilmesi en buyuk temennimizdir.
Ayrýca Ozyurt, Nizip Ticaret Odasý tarafýndan hazýrlanan Nizip in sorunlarý ile ilgili dosyayý Gaziantep Milletvekili Adayý Umit Ozdað a sundu.
Milliyetci Hareket Partisi Gaziantep Milletvekili Adayý Umit Ozdað ise Nizip in sorunlarý ile ilgili Turkiye Buyuk Millet Meclisi nde ellerinden geleni yapacaklarýný belirterek Nizip Ticaret Odasý Yonetim Kurulu Baþkaný Mehmet Ozyurt a verdikleri bilgilerden dolayý teþekkur etti. Ayrýca Ozdað, Turkiye nin son gunlerde yaþadýðý sorunlar ile ilgili deðerlendirmelerde bulundu.
![]()