![]()
- Okul Adý : Bahçeli Ýlköðretim okulu
- Öðretim Þekli : Normal
- Öðrenci Sayýsý : 27
- Derslik Sayýsý : 2
- Telefon : 0 342 525 10 06
- Faks :
- E-Posta :
- Web :
- Adres : Bahçeli Köyü.Ýlçeye uzaklýðý 10 km
- Hakkýnda : Okulumuzun yeri köy halkýndan Cuma oðlu Abdullah KÖSE’den 1000 TL. karþýlýðýnda alýnmýþtýr. Daha sonra köy halkýnýn Nizip Kaymakamlýðý’na yaptýðý müracaat üzerine Kaymakam Bey köye gelerek köy ihtiyar heyeti ile görüþtükten sonra okulun devlet kanalý ile yapýlmasý için teþebbüse geçilmiþtir. Binanýn yapýmý için ihale açýlýþtýr. Mýzar (Uluyatýr) halkýndan olan Alaman Ali isimli þahýs 30000 TL.’ye ihale etmiþtir. Böylece okul binasýnýn yapýlýþý 1954 yýlýnda tamamlanmýþ ve1954-1955 öðretim yýlýnda eðitim öðretime açýlmýþtýr. Bahçeli Köyü ilçeye (Nizip) 10 kilometre uzaklýktadýr. Ulaþýmý asfalt yol ile saðlanmaktadýr.Yeni Gaziantep yolunun 3 kilometre güneyindedir. Köyün ulaþýmý, köye iki kilometre uzaklýktaki Uluyadýr kasabasýnýn dolmuþlarý ve köylünün kendi özel araçlarý ile saðlanmaktadýr. Köyde su ve elektrik yönünden hiçbir sorun yoktur. Yeni su þebekesi 1997yýlýnda döþenmiþtir.Köy halký her zaman çiftçilik ve iþçilikle uðraþmaktadýr. En önemli tarým ürünleri ise; zeytin,nar,fýstýk, kayýsý, hurma, üzüm, buðday, arpa, mercimek ve bahçe sebzeleridir.Arýcýlýk, besicilik, tavukçuluk, süt üretimi yapýlmaktadýr. Bu ürünler genelde Nizip’te pazarlanmaktadýr. Köylü tarýmda ve diðer alanlarda teknolojiden oldukça yararlanmaktadýr. Köyün ekonomik durumu orta halli sayýlabilir.Köyde bir ilköðretim okulu bulunmaktadýr. Okul iki derslikli olmakla beraber Okulun okuma salonu, kütüphanesi bulunmamaktadýr. Köyde bir kahvehane bulunmakta ve kýþ aylarýnda çok raðbet görmektedir. Köy halký kültürel bakýmdan,eski kültürlerine, gelenek ve göreneklerine kýsmen baðlý bulunmaktadýr.Köyde kan davasý, baþlýk parasý gibi þeyler yoktur. Köyden toplu göçler olmamaktadýr. Fakat köyle yetiþen gençlerin çoðu dýþarýya çalýþmaya gitmektedir.