![]()
- Okul Adý : Hatice Kamil Pekmez Ýlköðretim Okulu
- Öðretim Þekli : Normal
- Öðrenci Sayýsý : 280
- Derslik Sayýsý : 9
- Telefon : 0 342 513 02 62
- Faks :
- E-Posta :
- Web :
- Adres : Yeþilevler Mah. Yeþil Sok. No:2
- Hakkýnda : Okulumuz devlet vatandaþ iþbirliðiyle okulun karkasý hayýrsever Kamil Pekmez tarafýndan yaptýrýlmýþ diðer iþleriyse il özel idare bütçesi tarafýndan yapýlarak 2005-2006 Eðitim-Öðretim yýlýnda hizmete girmiþtir. Okulumuzun bulunduðu mahallede daha önce baþka okul bulunmadýðýndan öðrencilerimiz Atatürk ilköðretim Okuluna gitmek zorunda kaldýklarý için;veliler hem büyük maddi külfetlere katlanmýþlar ve ayný zamanda Nizip Sanayi Sitesine giden yolun bu güzerðahtan geçmesinden dolayý çok kalabalýk bir trafik sebebiyle büyük sýkýntýlar yaþamýþlardýr.Mahallemizde okul arsasýda olmadýðýndan Nizip belediye baþkaný H.Fevzi Akdoðan belediye’ye ait 5000 m2 yeþil alaný milli eðitim müdürlüðüne devrederek okulun yapýmýnda katký saðlamýþtýr. Okulumuz üç katlý olup alt katta Fen labratuvarý,teknoloji sýnýfý,çok amaçlý salon,kantin soyunma odalarý,ve öðrenci tuvaletleri;1.katta:4 derslik,idare odalarý,öðretmenler odasý,ve tuvaletler;2.katta 5.derslik,kütüphane,rehberlik servisi,arþiv bulunmaktadýr. Okululumuz normal eðitim yapmakta olup,Merkez Yeþilevler mahallesinden 106 öðrenci ve ayný zamanda 11 köyden gelen 169 öðrencisiyle taþýmalý eðitim yapýlmaktadýr.Okulumuz kaloriferli olup,8 ton kapasiteli su deposu ile içme suyu sýkýntýsý bulunmamaktadýr. Okulu-muzda halen 8 derslikte 280 öðrencisiyle eðitim-öðretime devam etmektedir.