Nizip Ticaret Odasý Avusturya – Cek Cumhuriyeti iþ gezisi heyeti gezi kapsamýnda T.C. Prag Buyukelciliði Ticaret Muþavirliði'ne ziyaret gercekleþtirdi.
Ziyaret dolayýsýyla bir acýklama yapan T.C. Prag Buyukelciliði Ticaret Muþavirliði Ticaret Baþmuþaviri Necmi Uðurlu; Cek Cumhuriyeti ekonomisi ile ilgili sunum yaparak Cek Cumhuriyeti'nin otomotiv sektorunde Avrupa'da dorduncu olduðunu Prag'ýn ise otomotiv sanayinde bir numara olduklarýný,Turkiye ile Cek Cumhuriyeti arasýndaki ticari iliþkilerden ve iki ulke arasýnda imzalanan protokoller hakkýnda geniþ bilgiler verdi.Cek Cumhuriyeti ve Turkiye arasýnda imzalanan Gumruk Birliði antlaþmasý gereði sanayi urunlerinde gumruk vergisi alýnmadýðýný belirtti.
Uðurlu ayný zamanda tarým sektorunde dýþa baðlý olduklarýný, sýcak su, termal tesisler acýsýndan ulkelerinin oldukca iyi olduðunu, en cok ihracat ve ithalat yaptýklarý ulkelerden bahsetti.Ayrýca Cek Cumhuriyeti'nin Orta Avrupa'da enerji lideri olarak tanýmlandýðýný soyleyerek NTO heyetinin ziyaretinden duyduðunu memnuniyeti dile getirdi.
Nizip Ticaret Odasý Yonetim Kurulu Baþkaný Mahmut Polat onculuðundeki NTO iþ gezisi katýlýmcýlarý firmalarý ile ilgili bilgiler vererek karþýlýklý fikir alýþ veriþinde bulunuldu.
Nizip Ticaret Odasý Yonetim Kurulu Baþkan Yardýmcýsý Mahmut Polat ise gercekleþen ziyarette ilcemizdeki sanayi geliþimi ve ilcemizin onde gelen sektorleri hakkýnda ve Nizip Ticaret Odasý olarak yapýlan calýþmalar hakkýnda bilgiler vererek T.C. Prag Buyukelciliði Ticaret Muþavirliði'nin misafirperverliðinden duyduðu memnuniyeti dile getirerek teþekkur etti.
Gercekleþen ziyarete Nizip Ticaret Odasý Yonetim Kurulu Baþkaný Mahmut Polat,KOSGEB Hizmet Merkezi Mudurluðu yetkilisi Muhammed Paksoy ve NTO Ýþ gezisi heyeti katýldý.
![]()