![]()
![]()
GAÜN Nizip Eðitim Fakültesinde dereceye giren fakülte birincisi Hatice Ege, ikinci Ümran Demir ve üçüncüler Melek Yýlmaz ile Kayahan Çörük’e diplomalarý Rektör Prof. Dr. M. Yavuz Coþkun, Büyükþehir Belediyesi Baþkan Vekili Latif Karadað, Nizip Kaymakamý Harun Sarýfakýoðullarý, Nizip Eðitim Fakültesi Dekaný Prof. Dr. Mehmet Özaslan ve Gaziantep Polis Meslek Yüksekokulu Müdürü Suat Çelik tarafýndan verildi.
Fakülte birincisi Hatice Ege’nin yaþ kütüðüne isim çakmasý sonrasýnda, Nizip Eðitim Fakültesini tanýtan kýsa film gösterisi sunumu yapýlarak, Nizip Eðitim Fakültesi Eðitim Bilimleri Bölüm Baþkaný Yrd. Doç. Dr. Fatih Bozbayýndýr eþliðinde öðretmenlik andý okundu.
Mezuniyet töreninin açýlýþ konuþmasýný yapan Rektör Prof. Dr. M. Yavuz Coþkun, öðrencilerin yetiþmesinde emeði geçenlere teþekkür ederek, mezun öðrencilere seslendi: “Sizleri, Parlayan Yýldýz Gaziantep Üniversitesi’nin Türkiye’ye daðýlan parýltýlarý olarak görüyoruz. Tüm eksikliklere, imkânsýzlýklara raðmen baþarýlý olarak mezun oldunuz. Doðum sancýsý zordur. Burasý yeni doðuyor. Bütün bunlara raðmen ortaya çýkan eser, doðumda çocuk burada da öðrencilerimiz, ilk mezunlarýmýz olmanýz nedeniyle ayrýca önemlidir” dedi.
Öðrencilere tavsiyelerde bulunan Prof. Dr. Coþkun, “Kararlý olun, onurlu olun. Hayatta kararlý ve onurlu yaþamak noktasýnda hep bir þiarýnýz olsun. Eðilmeyin, rüzgârlardan, zorluklardan hiç yýlmayýn. Bütün uçurtmalar rüzgâra karþý hareket ettikleri zaman yükselirler. Yoksa rüzgârýn içerisinde, selin içerisinde kaybolan birer ot, birer saman çöpü olmayýn ve iyi bir iletiþim diliniz olsun. Ýnsanlarla, kim olursa olsun hangi etnik kökene sahip olursa olsun, hangi mezhepten olursa olsun onlarý kucaklayýn. Onlarýn iyi yetiþmesi için bu ülkeye, geçmiþinizle övündüðünüz bu büyük ülkeye, gelecekte büyük bir medeniyet inþa etmenin þuurunu verin. Bunlarý yapýn ki, biz geleceðe aydýnlýk bakalým. Bundan hiç kuþkumuz yok. Ýnsaný kucaklayýn, iyi bir iletiþim diliniz olsun. Empati yapýn, öðrencilerinizle empati yapýn. Parasý olmayan bir çocuk, yiyecek bulamayan bir çocuk karþýnýzda olabilir. Genç yavrularý kucaklayarak mesleðinizi icra edin. Ne yaparsanýz yapýn iþinizi iyi yaptýðýnýza emin olma noktasýnda vicdani mesuliyetiniz olsun. Aynaya baktýðýnýz zaman ben iþimi iyi yapýyorum diyebilin. Dürüstlük ve insan sevgisi olmadan asla olmaz. Ýnsaný sevin, yaratýlmýþ olmasý insanýn tek baþýna sevilmesi için yeter. Sizleri artýk okul dünyasýndan yepyeni bir hayata uðurluyor, baþarýlar diliyorum” þeklinde konuþtu.
Mezuniyet töreninde konuþan Nizip Eðitim Fakültesi Dekaný Prof. Dr. Mehmet Özaslan, ilk mezunlarý vermenin heyecaný ve gururu içerisinde olduklarýný söyledi. Prof. Dr. Özaslan, “Gaziantep Üniversitesini dört kat geniþletip, parlayan yýldýz haline getirerek önce bölgede, sonra Türkiye’de ve þimdi de dünyada parlatan Rektör Prof. Dr. M. Yavuz Coþkun’a teþekkür ediyorum. Siz yýldýzý parlattýnýz, biz de Belkýz’dan ay’ý doðdurttuk. Bu yýldýz ve ayýn ýþýðýnda olgunlaþan eðitim neferleri Gaziantep Üniversitesi’nin yýldýzýný tüm Türkiye’de, dünyada yayacaklar. Gaziantep Üniversitesi Nizip Eðitim Fakültesi mezunu olmanýn gururuyla yaþayacaklar” diye konuþtu.
Mezun öðrencilere seslenen Prof. Dr. Özaslan, “Sizlerle bir ilki tattýk. Sizlerle karda, çok sýcakta birlikte olduk. Ama biz Yunus’un torunlarýyýz, ‘Hamdýk, piþtik. Ýnþallah olgunlaþtýnýz’ diyerek bundan sonraki yaþantýlarýnda baþarýlar diledi.
Mezun öðrencilere diplomalarýnýn verilmesinden sonra öðrenciler hep birlikte kep attý.
Törene; Rektör Prof. Dr. M. Yavuz Coþkun, Gaziantep Büyükþehir Belediye Baþkan Vekili Latif Karadað, Rektör Yardýmcýsý Prof. Dr. Cahit Baðcý, Nizip Kaymakamý Harun Sarýfakýoðullarý, GAÜN Genel Sekreteri Ercan Eroðlu, Gaziantep Polis Meslek Yüksekokulu Müdürü Suat Çelik, Garnizon Komutaný Bin. Metin Þimþek, öðretim elamanlarý ve çok sayýda öðrenci velisi katýldý.