AFAD VE Milli Eðitim Bakanlýðý'nýn iþbirliðinde Lüksemburg Devleti'nin mali katkýlarý ve ÜNÝCEF'in desteðiyle Fýrat Mahallesinde inþa edilen ve içerisinde 10 ilköðretim, 2 anaokulu olmak üzere 12 derslik ve bin 80 öðrenci kapasitesiteli eðitim merkezi bugün düzenlenen törenle hizmete açýldý.
UNÝCEF Türkiye temsilcisi Philippe Duamelle eðitim çalýþmalarýna destek vermenin hayati önem taþýdýðýný söyledi.
Nizip'teki bu merkezde dahil olmak üzere UNÝCEF olarak bugüne kadar 27 prefabrik eðitim merkezinin kurulumunu saðladýklarýný belirten Duamelle, ''Eðitim sadece çocuklarýn temel haklarýndan biri deðil ayný zamanda bu çocuklarýn yaþadýklarý travmalarý atlatmalarý ve geleceklerini kurmalarý için de son derece önemli bir araçtýr. Tüm Suriyeli çocuklarýn kaliteli eðitim olanaklarýna eriþimini saðlamak için ortaklaþa yürüttüðümüz faaliyetleri sürdürmeliyiz'' dedi.
Lüksemburg Büyükelçisi Arlette Conzemius, ise Suriyeli çocuklarýn eðitim haklarýnýn korunmasý adýna hala yapýlacak çok þey olduðunu belirterek desteklerinin ÜNÝCEF aracýlýðýyla böyle bir eðitim merkezine dönüþmesinden büyük mutluluk duyduklarýný ifade ederek Lüksemburg Devletinin 2015 yýlý için yeniden maddi destek saðlayacaðýný sözlerine ekledi.![]()