Odamýz ve GAÝB (Guneydoðu Anadolu Ýhracatcý Birlikleri) tarafýndan "Ýhracatta Saðlanan Devlet Destekleri ve Yurt Dýþý Tanýtým Destekleri" konulu bilgilendirme semineri duzenlendi.
Seminerin acýlýþ konuþmasýný yapan Nizip Ticaret Odasý Yonetim Kurulu Baþkan Yardýmcýsý Mahmut POLAT; “Ýlcemizdeki 2013 yýlý ihracat rakamý 50.244.599 $ iken, 2014 yýlý 60.795.062 $ olup yaklaþýk % 18 lik bir artýþ olmuþtur. Ýlcemizin en buyuk ihracat kalemi 32.936.966 $ ile Hububat, Bakliyat ve Yaðlý tohumlardýr. Bu rakamlar ilcemiz icin yeterli deðildir. Ýlcemizde 250 civarýnda imalatcý yani direk ihracat yapabilecek firma mevcuttur, ancak 60 civarýnda ihracatcý firmamýz mevcuttur yani her 4 firmamýzdan sadece 1'i ihracat yapmaktadýr. Ýhracat konusunda eksikliklerimiz olduðunu duþunuyoruz. Eksikliklerimizin biriside bilgi yetersizliðidir. Devletimiz dunyada yaklaþýk 220 civarý ulkenin icinde ihracata en cok destek veren ulkelerden biridir. Umarýz ki bu destekler meyvesini verir ve Cumhuriyetimizin kuruluþunun 100. yýlý olan 2023 yýlýnda ihracat hedefi olan 500 milyar dolara ulaþmasýna yardýmcý olur. Mahmut POLAT konuþmasýna Odamýz onculuðunde uyelerimize bilgilendirme seminerlerinin devam edeceðini belirtip, konuþmacýlara ve katýlýmcýlara teþekkur ediyorum, umarým duzenlediðimiz bu ortak bilgilendirme semineri hepimiz acýsýndan faydalý olur.” ifadelerini kullandý.Seminere konuþmacý olarak katýlan GAÝB Þube Muduru Hasan COBAN Ýhracatta saðlanan Devlet destekleri hakkýnda ve GAÝB Uzman Yardýmcýsý Serdar SEVGÝLÝ ise Yurt Dýþý Tanýtým Destekleri hakkýnda katýlýmcýlara hazýrlanan sunum eþliðinde bilgiler verdi.Duzenlenen seminere Nizip Ticaret Odasý Yonetim Kurulu Uyesi M.Seyit CEKER, Nizip Ticaret Odasý Meclis Uyeleri Osman Alpaslan, Huseyin YAPRAK ve cok sayýda Nizip Ticaret Odasý uyesi ve firma temsilcileri katýldý.