Odamýz ve GAÝB (Güneydoðu Anadolu Ýhracatçý Birlikleri) tarafýndan "Ýhracatta Saðlanan Devlet Destekleri ve Yurt Dýþý Tanýtým Destekleri" konulu bilgilendirme semineri düzenlendi.
Seminerin açýlýþ konuþmasýný yapan Nizip Ticaret Odasý Yönetim Kurulu Baþkan Yardýmcýsý Mahmut POLAT; “Ýlçemizdeki 2013 yýlý ihracat rakamý 50.244.599 $ iken, 2014 yýlý 60.795.062 $ olup yaklaþýk % 18 lik bir artýþ olmuþtur. Ýlçemizin en büyük ihracat kalemi 32.936.966 $ ile Hububat, Bakliyat ve Yaðlý tohumlardýr. Bu rakamlar ilçemiz için yeterli deðildir. Ýlçemizde 250 civarýnda imalatçý yani direk ihracat yapabilecek firma mevcuttur, ancak 60 civarýnda ihracatçý firmamýz mevcuttur yani her 4 firmamýzdan sadece 1'i ihracat yapmaktadýr. Ýhracat konusunda eksikliklerimiz olduðunu düþünüyoruz. Eksikliklerimizin biriside bilgi yetersizliðidir. Devletimiz dünyada yaklaþýk 220 civarý ülkenin içinde ihracata en çok destek veren ülkelerden biridir. Umarýz ki bu destekler meyvesini verir ve Cumhuriyetimizin kuruluþunun 100. yýlý olan 2023 yýlýnda ihracat hedefi olan 500 milyar dolara ulaþmasýna yardýmcý olur. Mahmut POLAT konuþmasýna Odamýz öncülüðünde üyelerimize bilgilendirme seminerlerinin devam edeceðini belirtip, konuþmacýlara ve katýlýmcýlara teþekkür ediyorum, umarým düzenlediðimiz bu ortak bilgilendirme semineri hepimiz açýsýndan faydalý olur.” ifadelerini kullandý.
Seminere konuþmacý olarak katýlan GAÝB Þube Müdürü Hasan ÇOBAN Ýhracatta saðlanan Devlet destekleri hakkýnda ve GAÝB Uzman Yardýmcýsý Serdar SEVGÝLÝ ise Yurt Dýþý Tanýtým Destekleri hakkýnda katýlýmcýlara hazýrlanan sunum eþliðinde bilgiler verdi.
Düzenlenen seminere Nizip Ticaret Odasý Yönetim Kurulu Üyesi M.Seyit ÇEKER, Nizip Ticaret Odasý Meclis Üyeleri Osman Alpaslan, Hüseyin YAPRAK ve çok sayýda Nizip Ticaret Odasý üyesi ve firma temsilcileri katýldý.
![]()