Nizip Ticaret Borsasýnda gerçekleþen toplantýya Nizip Kaymakamý Harun SARIFAKIOÐULLARI, Nizip Emniyet Müdürü Mustafa YAMAN,Nizip Jandarma Komutaný Yavuz ORUÇ, Nizip Ticaret Borsasý Yönetim Kurulu Baþkaný Ýbrahim SARI, Nizip Ticaret Borsasý Meclis Baþkaný Mahmut ÞAHÝN, Nizip Þoförler Odasý Yönetim Kurulu Baþkaný Musa KILIÇPARLAR,Nizip Ýlçe Milli Eðitim Müdürü Cengiz GÜNDEÞ,Nizip Eðitim Fakültesi,Nizip Saðlýk Grup Baþkanlýðý,Nizip Sosyal Hizmetler Müdürlüðü ve Sürücü Kurslarý Yöneticileri katýldý.
Nizip Emniyet Müdürü Mustafa YAMAN tarafýndan yapýlan sunumda; Ýlçemizde nufus artýþý yoðun olduðundan dolayý gün geçtikçe trafik kazalarýnýn artmasýna neden olmaktadýr. Ülkemizin en büyük sorunlarýndan biri olan trafik kazalarý her yýl binlerce cana ve maddi kayba neden olduðunu söylerek Trafik kazalarýnýn önlenmesi diðer araç ve yayalarýn haklarýna saygý duymaya ve trafik kurallarýna uymaya baðlý olduðunu vurguladý.Ýlçemizde trafik kazalarýnýn yaklaþýk %60 oranda motosiklet kazasý olduðunu,motosikletlerde kask kullanmamaktan kaynaklanan çok ciddi yaralanmalar ve hatta ölümlerin olduðunu ve çok büyük maddi ve manevi kayýplarýn yaþandýðýný belirtti.
Bununla ilgili Nizip Emniyet Müdürlüðünün hazýrladýðý BÝR KASK, BÝR CAN PROJESÝ hakkýnda bilgi verildi.Bu projeyle beraber Ýlçemizdeki trafik kazalarýný azaltmak ve can kaybýný önlemek amacýyla; Proje ortaklarýyla 3 ayda bir toplantý yapýlarak durum deðerlendirilmesinin yapýlmasý, Billboardlara Kask kullanýmý ve ilgili resim ve ilanlarýn asýlmasý,Okullarda öðrencilere yönelik seminer düzenlenmesi,Basýn yolu ile konunun sürekli iþlenip halkýmýzýn bilgilendirilmesi ve kask kullanýmýnýn yaygýnlaþmasý için sosyal projelerle halkýmýzla paylaþýlmasý hususunda görüþ birliðine varýldý.
![]()