Sizlerle Yöresel Kebap çeþitlerimizi paylaþacaðým...
iyi seyirler...
TERBÝYELÝ TÝKE KEBABI (Kuþbaþý)
![]()
Malzemeler
500 gr kebaplýk et
100 gr kuyruk
3-4 diþ samýsak
1 çorba kaþýðý biber salçasý
1 çorba kaþýðý domates salçasý
2 çorba kaþýðý zeytin
arzuya göre kýrmýzý biber karabiber ve tuz
Hazýrlanýþý
Et ve kuyruk ceviz büyüklüðünde doðranýr. Terbiyelemek için sarýmsak, biber ve domates salçasý, zeytinyaðý, arzu edilen baharatlar ve tuz bir kapta ovulur. Bir gece bekletilir. Terbiyelenmiþ etler þiþlere 3-4 et 1 kuyruk olarak saplanýr. Orta harlý odun kömürü ateþinde çevrilerek piþirilir. Sýcak sýcak servis yapýlýr.