hayýrsever iþadamý Mehmet Bildirici tarafýndan yaptýrýlan 33 derslikli ilk ve ortaokul törenle açýldý.
Milli Eðitim Bakanlýðý tarafýndan yürütülen 'Eðitime Yüzde Yüz Destek' ve 'Bir Tuðla da Sen Koy' projeleri kapsamýnda hayýrsever iþadamý Mehmet Bildirici tarafýndan Atatürk Mahallesi’nde yaptýrýlan ve babasý ile annesinin adýný verdiði ÝÞMONT Halil- Meziyet Bildirici Ýlkokulu ve Ortaokulu bugün düzenlenen törenle eðitime baþladý. Okulun açýlýþý nedeniyle düzenlenen törene Gaziantep Valisi Erdal Ata, AK Parti Gaziantep Milletvekilleri Mehmet Sarý, Ali Þahin, Gaziantep Büyükþehir Belediye Baþkaný Fatma Þahin, Nizip Kaymakam vekili Mustafa Gül, Nizip Belediye Baþkaný Hacý Fevzi Akdoðan, Milli Eðitim Müdürü Celalettin Ekinci, bürokratlar, okul müdürleri ile çok sayýda davetli katýldý.
Törende konuþan Gaziantep Valisi Erdal Ata, devlet vatandaþ iþbirliði çerçevesinde hayýrsever iþadamýn tarafýndan yaptýrýlan ÝÞMONT Halil Meziyet Bildirici Ýlkokulu ve Ortaokulu’nun açýlýþýný yapmanýn mutluluðunu yaþadýðýný söyledi.
Hayýrsever iþadamý Mehmet Bildirici de, açýlýþýný gerçekleþen okulun öðrencilere, öðretmenlere ve tüm Nizip halkýna hayýrlý olmasýný dileyerek þöyle konuþtu:
"Eðitime yapýlan yatýrým geleceðe yapýlan yatýrýmdýr anlayýþýyla, eðitimin en öncelikli mesele olarak ele alýnmasýný gerektiðini düþünüyoruz. Ailemizin bu tür projelerinin önümüzdeki yýllarda da devam etmesini amaçlýyoruz. Allah’a þükürler olsun ki; anne ve babamýz hayattayken isimlerini taþýyan böyle bir okulu ve eseri görmeleri bize kývanç vermektedir. Bu nedenle ben bize yatýrýmý yapmakta destek olan herkese teþekkür ediyor ve bu güzel okulun tüm ilçeye ve eðitim camiasýna hayýrlar getirmesini diliyorum."
Yapýlan konuþmalarýn ardýndan Gaziantep Valisi Erdal Ata tarafýndan hayýrsever iþadamý Mehmet Bildirici ve ailesine plaket ve berat takdim edildi.
Yapýlan tören protokol üyelerinin okulun kurdelesi kesmesiyle son buldu.