Tabiki, normal olmasý gereken þey arap saçýndan beter olur.Yani ne olur ?Baþta devletin hak hukuk adalet ve güven duygusu zaafa uðrar. devletin kurum ve kuruluþlarý ile koruyucu ve kollayýcý olma özelliðini yitirir. Devlet kendisi için var olmanýn ezikliðinde kamuyu dýþlar…Neden ?Ýpin ucu katçýda ondan…Baþka ?Barýþ ve kardeþlik mefhumu, haksýzlýklara karþý meydanlarda demokratik haklarýný kullanan tepkiciler bahane edilerek, kanlý – býçaklý katledilir… “asgari ücretle yetinemiyorum” , “anayasanýn hak ve özgürlüklerimin pratikte uygulanmasýný istiyorum”, “iþ ve aþ istiyorum”, “sendikal ve sigortalýlýk hakkýmý istiyorum”, “vergi adaleti istiyorum”, “can ve mal güvencesi istiyorum”, “kayýp çocuklarýmý istiyorum”, “eðitimi, saðlýk , haberleþme ve ulaþým birimlerinin yaygýnlaþtýrýlmasýný ve çaðdaþlaþtýrýlmasýný istiyorum”, “konut sorununa, gecekondulaþmaya ve çarpýk kentleþmeye çözüm istiyorum”, “yol, su, elektrik, saðlýk ocaðý, hastane ve postane istiyorum” diyenler tartaklanýr, coplanýr, üzerlerine polis köpekleri salýnýr ve devlet güvenlik mahallerinde yargýlanmak üzere tutuklanýr. “Vay siz bunlarý neden görüntülediniz haber ettiniz ?” diye de basýn ve yayýn mensuplarý coplanýr, dernekleri basýlýr….Neden ?Ýpin ucu katçý ya ondan …Baþka?Bir ayaðý bedevi çadýrýnda, diðer ayaðý Miami sahillerindeki koalisyon, sanki bir ay sonra seçim kararý alýnacakmýþ gibi, tam takýr bütçeyi hesaba katmasýz, memurlara kaynaksýz yüz görümlüðü daðýtýr. Gelir- gider ve kaynak sorunu Allah’a havale edilir…Neden ?Ýpin ucu kaçtý ya, ondan…Baþka ?Ekonomi, insanýn insan tarafýndan sömürüldüðü; ve de sömürenlerin sömürülenlere cennet vaadi ile planlanýr…Yolsuzluk , rüþvet, kayýrma, kara paranýn merkez bankasý rezervlerinin üzerine çýkmasý, kalkýnma hýzýnýn sýfýrýn altýna düþmesi, istihdama yönelik yatýrýmlarýn körelmesi, rantiyecilerin, faizcilerin siyasal palazlanmasý, sosyal refahýn, sýnýflar arasýndaki dengesinin bozulmasý, var ile yoksul arasýndaki çizginin uçurumlar yaratmasý ve “ ha düþdüm, ha düþeceðim” doruðunda salýnmasý, açlýðýn, iþsizliðin ve insansý tüm gereksinmelere karþý yetmezliklerin Amentü duasý ile geçiþtirilmeye çalýþýlmasý, artýk iktisadi bir yaþam biçim olur….Neden?Ýpin ucu katçýya, ondan…Baþka ?Demokrasi, adý var, kendi yok muammaya dönüþür. Yürütme, dediðim dedik, çaldýðým düdük, kýyafetine bürünür. Kiþi hak ve özgürlükleri , zora ve zorbalýða dayatýlýr. Ýnsan onuru ayaklar altýnda çiðnenir. Demokrasinin seçme ve seçilme gibi erdemli hak unsuru, oy satýn alma ve atamaya dönüþür. Dinsel ve ýrksal gruplaþmalar ve çatýþmalar günlük olaylar haline gelir. Sosyo - kültürel ahlak, günbe gün kokuþur…Neden ?Ýpin ucu kaçtý ya, ondan…Baþka ?Yargý zedelenir… Çýkarcý ve basiretsiz politikacýlarýn partizan aðzýna dönüþür. Hukuki kararlarda, artýk görüþ açýsý politikacýnýn bir selamý ve de “Ya azillik ya da vezirlik” gözdaðýlýr…Neden?Ýpin ucu kaçtý ya, ondan…Baþka? Enflasyon ve devalüasyon ikizi, toplumun, üretici özelliklere sahip tüm kesimini yer – bitirir… Sanayicisinden en küçük köy bakkalýna kadar herkes dünü arar olur…artýk ne kaliteli mamuller üretilir, nede kaliteli üreticiler bulunur… Neden ?Ýpin ucu kaçtý ya, ondan …Ve bu durumu fýrsat bilen, uzak-yakýn tüm çýkarcý komþularýmýz leþ kargalarýna dönüþür. Dinsel ve ýrksal gagalarýndan akan salyalarla, Misak-ý Milli sýnýrlarýmýzý didiklemeye baþlarlar. Herkese bir parça sunulmak noktasýna gelinir ve sonunda , ülke Sevr kuþuna döndürülür… Neden ?Ýpin ucu kaçtý ya, ondan …Baþka? Baþkacasý þu ki; kimse yarýnýndan emin olamaz… Herkes kendi gölgesinden korkar olur…Herkes birbirleri ile ve herkesle devlet küs yaþar… Sevgi saygý, hoþgörü, duyarlýlýk, kollama ve gözetme gibi ulvi deðerler yerini nefret ve intikam duygusuna býrakýr… Eli býçaklý, suratý keser sapý gibi bir gelecek kuþak yaratýlýr…Neden ?Ýpin ucu kaçtý ya, ondan …GAYRÝ ÝPÝN UCUNU TUTABÝLENE AÞK OLSUN.AÞK DEÐÝL HATTA BAÞIMIZA TAÇ OLSUN…
Not:Kemal Cengizi'in Hedef Gazetesi 175.Sayý KATKI adlý köþesinden Alýnmýþtýr.