Nizip Ticaret Odasý ve OBEY Verimlilik ve Yönetim Sistemleri Danýþmanlýk firmasý iþbirliði ile gýda üretim zincirinde bulunan herhangi bir kuruluþun, gýdanýn tüketimi esnasýnda güvenli olmasýný temin edebilmek için gýda üzerindeki güvenlik tehlikelerini yönetmeye yönelik bir sistemin nasýl kurulacaðý ve yönetileceði konusunda temel bilgilerin aktarýmýný saðlamak amacýyla TS EN ISO 22000 Gýda Güvenliði Yönetim Sistemi Temel Eðitimi düzenlendi.

Katýlýmcýlara iki gün boyunca Gýda Mühendisi Onur Aydýn tarafýndan, Gýda Güvenliði Temel Kavramlarýn Açýklanmasý, Ön Gereksinim Programlarý, TS EN ISO 22000 Standardý Maddelerinin Yorumlanmasý, Gýda Güvenliði Yönetim Sisteminin Planlanmasý, Temel Gýda Mevzuatlarýnýn Ele Alýnmasý ve Takip Yöntemleri, Gýda Güvenliði Yönetim Sisteminin Geçerli Kýlýnmasý, Doðrulanmasý ve iyileþtirilmesi, HACCP gibi konularýnda bilgiler verildi.

Ayrýca eðitim sonunda katýlýmcýlar sýnava tabi tutularak sýnavda baþarýlý olan kursiyerlere sertifika verildi.

Düzenlenen eðitime Nizip Ticaret Odasý üyeleri ve çok sayýda firma temsilcileri katýldý.

Kaynak...