05.07.2013 tarih ve 28698 sayýlý Resmi Gazete’de yayýmlanan Hijyen Eðitimi Yönetmeliði’ne göre Gýda üretim ve perakende iþ yerleri, Ýnsani tüketim amaçlý sular ile doðal mineralli sularýn üretimini yapan iþ yerleri, Kaplýca, hamam, sauna, berber, kuaför, dövme ve pirsing yapýlan yerler, masaj ve güzellik salonlarý ve benzeri yerler ile Otel, motel, pansiyon ve misafirhane gibi yerlerin kendisi çalýþýyor ise sahiplerinin veya çalýþanlarýnýn 05.07.2014 tarihinde kadar Hijyen Eðitimi Belgesi almalarý gerekmektedir.
Yönetmelik kapsamýnda Nizip Ticaret Odasý ve Nizip Mesleki Eðim Merkezi Müdürlüðü iþbirliði Ýle Hijyen Eðitimleri düzenlenecektir.
Eðitim Konularýmýz
—Gýda Kontrol Elemaný Hijyen Eðitimi
—Hububat Ýþleme Elemaný Hijyen Eðitimi
—Süt Ýþleme Elemaný Hijyen Eðitimi
—Sebze ve Meyve Ýþleme Hijyen Eðitimi
—Zeytin Ýþleme Elemaný Hijyen Eðitimi
—Cilt Bakýmý Hijyen Eðitimi
—Güzellik ve Saç Bakým Hizmetlerinde Ýþyeri Sahipleri Ve Ýþletenlerin Hijyen Eðitimi
—Kuaför (Kadýn/Erkek) Hijyen Eðitimi
—Kantin Ýþletmeciliði Hijyen Eðitimi
—Meyve ve Sebze Satýþ Elemanlýðý Hijyen Eðitimi
—Su ve Deniz Ürünleri Satýþ Elemanlýðý Hijyen Eðitimi
—Þarküteri, Bakkal ve Gýda Pazarlarý Satýþ Elemanlýðý Hijyen Eðitimi
—Tarým Ürünleri Satýþ Elemanlýðý Hijyen Eðitimi
—Aþçý Hijyen Eðitimi
—Et ve Et Ürünleri Ýþlemeciliði Hijyen Eðitimi
—Otel/Motel Ve Lokanta Yöneticileri Hijyen Eðitimi
—Pastacý Hijyen Eðitimi
—Servis Görevlisi (Garson) Hijyen Eðitimi
—Þef (Yiyecek Hazýrlama Ve Sunum Hizmetleri) Hijyen Eðitimi
Yönetmeliðin 11.maddesinde "Her iþ kolunun izin, onay, kayýt, ruhsatlandýrma ve benzeri hizmetlerini yürüten Bakanlýk veya mahalli idare, bu Yönetmelikte belirtilen iþ yerlerinin, 5 inci, 9 uncu ve 10 uncu maddelerde belirtilen yükümlülükleri yerine getirip getirmediðini denetler. Bu maddelerde belirtilen yükümlülükleri yerine getirmeyenler hakkýnda, durumu bu maddelere uygun bulunmayan çalýþanlarýn her biri ayrý ayrý aykýrýlýklar olarak deðerlendirilir ve 1593 sayýlý Umumi Hýfzýssýhha Kanununun 282 nci maddesine göre iþlem yapýlýr" denilmektedir.
Eðitimler Nizip Ticaret Odasý ve Nizip Mesleki Eðim Merkezi 'nde düzenlenecek olup, kursiyerlere Milli Eðitim Bakanlýðý onaylý “Kurs Bitirme Belgesi” (Hijyen Eðitim Belgesi) verilecektir.
Eðitimler kursiyerlerin çalýþma koþullarýna göre gündüz veya akþam saatlerinde verilecek olup, günde 4 saat ve toplamda 8 saat sürecektir.
Eðitimler için Nizip Mesleki Eðitim Merkezi Müdürlüðü'ne veya Odamýza müracaat yapýlmasý gerekmektedir.
Kayýt için gerekli evraklar:
1. Kimlik Fotokopisi
2. Öðrenim Belgesi Fotokopisi
3. 1 Adet Vesikalýk Fotoðraf
4. Eðitimin konusuna göre baþvuru sahibinin kendi mesleðinde belge sahibi olmasý
Ayrýca eðitimlere katýlacak kursiyerlerin Nizip Mesleki Eðitim Merkezi Okul Aile Birliði 'nin Þekerbank Nizip Þubesi 308004073 nolu hesabýna 40,00.-TL yatýrýlmasý gerekmektedir.
Hijyen Yönetmeliði kapsamýna giren kendisi çalýþýyor ise iþyeri sahiplerinin veya çalýþanlarýnýn 05.07.2014 tarihinde kadar “Kurs Bitirme Belgesi” (Hijyen Eðitim Belgesi)'ni almalarýný önemle bildiririz.
Kurs Baþvuru Formu Ýçin Týklayýnýz.
Ýrtibat:
Füsun ÖZERCAN
0.342.517 10 11 Dahili: 118
E-Mail: f.ozercan@nto.org.tr
Dilek SÜZER
0.342.517 10 11 Dahili: 115
E-Mail: d.suzer@nto.org.tr
![]()
Kaynak...