Markalaþma, hem geliþmiþ hem de geliþmekte olan ülke firmalarýnýn dünya pazarlarýnda yer sahibi olma ve ticaret hacmini arttýrma bakýmýndan çok önemli bir unsur haline gelmiþtir. Pek çok firma markalaþmak için yüksek reklam giderlerini göze almakta ve piyasada adlarýný markalaþtýrmaya yönelik giriþimlerde bulunmaktadýrlar.
Artýk tüketici ihtiyaçlarýný dikkate alan ve tüketicilere kalite, standart ve fiyat gibi unsurlarda tutarlý davranmanýn yaný sýra, duygulara hitap eden marka dönemine girilmiþtir.
Bu nedenle firmalarýn ulusal ve kürsel pazarlarda rekabet edebilmeleri için Nizip Ticaret Odasý tarafýndan firmalarýn ve çalýþanlarýnýn kiþisel ve mesleki geliþimlerine katký saðlamak amacý ile baþlatýlan eðitim programlarý kapsamýnda Gaziantep Üniversitesi Ýktisadi ve Ýdari Bilimler Fakültesi Öðretim Üyesi Yrd.Doç.Dr. Ahmet TAN tarafýndan “Her Markanýn Bir Hikayesi Var” konulu seminer Nizip Ticaret Odasý Meclis Toplantý Salonunda düzenlendi.
Seminere konuþmacý olarak katýlan Yrd.Doç.Dr. Ahmet TAN markalaþmanýn temelinde ticarette dürüst olmanýn yattýðýný, dürüst azimli olunduðu takdirde markanýn kendiliðinden oluþacaðýný belirterek katýlýmcýlara “Marka” hakkýnda geniþ bilgiler verdi.
Düzenlenen seminere Nizip Ticaret Odasý Yönetim Kurulu Baþkaný Mehmet Özyurt, NTO Meclis Baþkaný Mustafa Doktoroðlu, NTO Meclis Üyeleri ve firma temsilcileri de katýldý.
![]()
Kaynak...