Nizip Ticaret Odasý Yönetim Kurulu Baþkaný Mehmet Özyurt "19 Mayýs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramýnýn" 95. yýldönümü dolayýsýyla bir mesaj yayýmladý.
Nizip Ticaret Odasý Yönetim Kurulu Baþkaný Mehmet Özyurt 13 Mayýs 2014 günü Manisa'nýn Soma ilçesinde yaþanan maden kazasýndan dolayý 19 Mayýs'ý buruk bir þekilde karþýladýklarýný ifade ederek mesajýnda þu ifadelere yer verdi:
Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün 19 Mayýs 1919 günü baþlattýðý hareket Türk Milleti'nin tarihinde önemli bir dönüm noktasý olmuþ ve Türkiye Cumhuriyetinin temelleri atýlmýþtýr.
Atatürk Samsun’a ayak bastýðý tarih olan 19 Mayýsý, Millî Mücadele sýralarýnda Türk milletini ileri götürecek ve köhnemiþ fikirlere karþý gelecek olanlarýn genç fikirler olduðunu görmüþtü. Bu nedenle de “gençlik” kavramý Atatürk için ayrý bir önem taþýmaktaydý.
Ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Genç fikirli demek, doðruyu gören ve anlayan gerçek fikirli demektir.” Sözüyle de ifade ettiði gibi Cumhuriyetimizi ve istiklalimizi koruyup kollayacak, zamanlarýný, enerjilerini, potansiyellerini bu yolda kullanacak ve bu ülkeyi dünyanýn en geliþmiþ ülkeleri arasýna taþýyacak olan gençleri yetiþtirmek zorundayýz.
Bu duygu ve düþünceler ile Baþta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaþlarý olmak üzere, geleceðimiz için hayatlarýný feda eden bütün þehitlerimizi ve Soma’da yaþamlarýný yitiren iþçi kardeþlerimizi bir kez daha rahmet ve þükranla anýyor, tüm vatandaþlarýmýzýn ve üyelerimizin 19 Mayýs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramýný kutluyorum dedi.
![]()
Kaynak...