Nizip Ticaret Odasý üyelerinin dýþ pazarlara açýlmasý, dünya ticaretinde etkin, küreselleþen dünyada bilgili ve rekabetçi bir aktör olmasý için dýþ ticaret konusunda bilgilendirmek amacýyla “Dýþ Ticaret Eðitim Semineri” düzenledi.
Nizip Ticaret Odasý meclis toplantý salonunda saat 15.00’ da baþlayan seminere Gaziantep Üniversitesi Nizip Meslek Yüksekokulu Öðretim Görevlisi Ömer Yýlmaz konuþmacý olarak katýldý.
Konuþmacý Ömer Yýlmaz tarafýndan katýlýmcýlara; dýþ ticaret politikalarý, özel dýþ ticaret rejimleri, dýþ ticaret pazar araþtýrmalarý, ihracat iþlemleri, dýþ pazara giriþ planlanmasý, Ekonomi Bakanlýðý’nýn dýþ ticaret ile ilgili uygulamalarý ve Avrupa birliði ülkelerine yapýlan dýþ ticaret oranlarý hakkýnda bilgiler verdi. Seminer sonunda katýlýmcýlarýn sorularý cevaplanarak görüþ alýþveriþinde bulunuldu.
Düzenlenen seminere Nizip Ticaret Odasý Yönetim Kurulu Baþkaný Mehmet Özyurt, Nizip Ticaret Odasý Yönetim Kurulu Baþkan Yardýmcýsý Mahmut Polat, NTO Danýþma Kurulu Üyesi Orhan Budak, Gaziantep Üniversitesi Nizip Meslek Yüksekokulu öðretim görevlileri ve çok sayýda firma temsilcileri de katýldý.
![]()
Kaynak...