haber: www.Nizipdenge.com

Nizip Ýlçe Milli Eðitim Müdürü Mahmut Kurt yaptýðý açýklamada, ailelerin çocuklarýný iyi gözlemleyip baþarýlý olduðu alanlarý ön plana çýkarmalarý gerektiðini söyledi. Anne-babalarýn aka-demik bir çalýþmanýn sonucunu gösteren karneyi ”hayatýn anlamý haline getirmemeleri”nin önemini vurgulayan Kurt, özellikle ergenliðin intihara en yatkýn dönem olduðunu ve bu dönemde çok deðer verilen karnenin kötü bir sonuca neden olabileceðini kaydetti. Çelik, karnesi beklenilen düzeyde olmayan bir çocuðun yoðun utanç ve deðersizlik duygusu hissedeceðine de dikkat çekerek, þöyle dedi: “Anne-babanýn sadakati okul baþarýsýna endeksleniyor. Çocuk 'annem-babam beni artýk sevmeyecek, bana deðer vermeyecek' düþüncesine kapýlýyor. Çocuðun kafasýnda böyle bir düþünce oluþmuþsa, bu çok tehlikeli. Koþula baðlý sevgi olmamalý. Çocuða 'seni sen olduðun için seviyorum' duygusu verilmeli.”
“AÝLELELERE ÖNEMLÝ GÖREV DÜÞÜYOR”
Kurt karnenin okuldaki akademik çalýþmanýn sonucunu gösteren bir belge olduðunu dile getirerek, “Ama karne çocuðun genel baþarýsý, kiþiliðinin bir parçasý olarak gösteriliyor. Öyle olunca da çok anlam taþýmaya baþ-lýyor. Karne baþarýsýzsa, çocuk da 'baþarýsýz bir çocuk' oluyor” dedi. Karnenin sonucunun çocuklarýn kiþiliklerine genellenmeye baþladýðýnda sorun ortaya çýktýðýný ifade eden Kurt, “Bu, küçük bir yürek için çok aðýr. Bu durumda ailelere ve öðretmenlere önemli görev düþüyor. Yoksa bu sýkýntý ve kaygý durumu çocukta, gelecekte iþ kaygýlarýný da ortaya çýkarýyor” diye konuþtu.