Yaþanýlmýþ ve yaþanýlacak bütün duru, arý, sarý, pembe ne kadar sevda varsa bir kenara; bendeki sevdanýn kýyýsýndan geçemezsiniz diyebilmek,
siyaseti bu denli pisleþtirenlerin ve sevdadan anlamayanlarýn yüzüne Kolcubaþý Halim Dayý ile tükürmek isterdim.
Ortalýðý kirletenlere, doymayan azgýn nefislere, masum insanlarý hedef tahtasý haline getirenlere, yalan olduðunu bile bile konuþanlara,
Akifin þiirini kokuþmuþ siyasetlerine alet edenlere, “O þair þiirinin bir satýrýný bile size kurban ederdi” diyebilmek isterdim.
Memleketin kaldýrýmlarýný parselleyenlere ses çýkartmayanlara, yaptýklarý iki-üç parkla sekiz sene övünenlere ayýp üstüne ayýp çekmek isterdim.
Her seçim öncesi köyümün çayýný pis kokudan ýslah edeceklerinin sözünü veren, sonra sözlerini bizim köyün “ballesine” atanlara,
beni seçin diye esnaf esnaf gezenlere, “Daha önce neredeydiniz bire ayýplanmýþlar”diyememek beni kahrettiðini haykýrmak isterdim.
Siz bu sevdadan anlayamazsýnýz. Siz bu aþkýn ucundan kýyýsýndan bile geçemezsiniz diyebilmeyi; derdiniz baþka, sizinkisi laf üstüne bozuk laflar demeyi sadece ben deðil yaþasaydý Arabacý Mahmut Dayým da söylemek isterdi.
Musul’a, Kerkük’e selam derler. Bre kaktüsler, siz Musul yolunu bilir misin? O Musul’da yaþanýlan eðitim mücadelesini de bilemezsiniz. Bunu bizi yaþýyoruz; bilesiniz.
Ha þunu da iyi belleyin: Parayla satýlacak benim sevdam yok.
![]()
Kaynak...