Nizip Ticaret Odasý Yönetim Kurulu Baþkaný Mehmet Özyurt 8 Mart Dünya Kadýnlar Günü dolayýsýyla bir mesaj yayýnladý. Mesajýnda kadýnlarýn önemine deðinen Özyurt, “Kadýnýn toplum içerisindeki yeri ve önemi azýmsanmayacak kadar büyüktür. Kaldý ki toplumlarý, nesilleri meydana getiren, büyük dünya liderlerini, büyüten, eðiten, topluma kazandýran, saðlýklý, huzurlu ve bilgili bir neslin yetiþmesinde en önemli kiþidir. “dedi.Ýþ dünyasýnda baþarýlý ve ekonomide güçlü olmak için kadýnlara daha çok fýrsat verilmesi gerektiðine dikkat çeken Özyurt þöyle devam etti:“Son yýllarda yapýlan yasal düzenlemelerle de kadýnlarýmýzýn haklarýnýn korunmasý saðlanmaya baþlanmýþtýr. Bizlerde bireyler olarak, kadýnlarýmýzý eðitim, iþ, siyaset ve sosyal yaþantýlarýnda destekleyerek, katkýda bulunmalýyýz. Bugün ülkemizde kadýnlarýmýzýn, gerek iþ hayatýnda gerekse de siyasette yeterli olmasa da oldukça mesafe kat ettiðini görüyoruz. Kadýn, herþeyden önce annedir, þefkatin, güzelliðin, sevginin, cesaretin, mücadelenin, emeðin, saygýnýn, cefakârlýðýn adýdýr. Ýnanýyorum ki, artýk, kadýnlarýn baþarýlarýný daha sýk göreceðiz. Giriþimcilik kurslarýmýzda kadýnlarýmýza pozitif ayrýmcýlýk yaptýk, kadýnlarýmýzýn iþ hayatýnda daha fazla yer almasýný istiyoruz ve bu konuda elimizden geleni yapýyoruz. Bu vesile ile Peygamberimizin ‘Cennet annelerin ayaklarý altýndadýr’ sözünün muhatabý olan doðumdan ölüme kadar hayatýmýzýn her anýnda varlýklarýný hissettiðimiz, deðerli kadýnlarýmýzýn 8 Mart Dünya Kadýnlar Gününü kutluyor, baþarýlar diliyorum.” dedi.
![]()
Kaynak...