Adile Altýnbaþ Ýlköðretim Okulu " Zeytin Çekirdeðinden Aktif Karbon Üretimi" adlý Projesi ile Türkiye Birincisi Oldu.
Milli Eðitim Bakanlýðý ve TÜBÝTAK'ýn iþbirliði ile yapýlan Ýlköðretim Okullarý 6-7-8. sýnýf öðrencileri arasý yapýlan "Bu Benim Eserim" Proje Yarýþmasý sonuçlandý.
Proje çalýþmasýnda finale kalan 100 proje, 22-24 Mayýs 2007 tarihleri arasýnda Ankara’da Baþkent Öðretmenevi’nde sergilendi. Sergi açýlýþý Milli Eðitim Bakanýmýz Sayýn Doç. Dr. Hüseyin ÇELÝK tarafýndan 22 Mayýs Salý günü saat 10.00’da yapýldý. Sergi, 22 Mayýs 2007 saat 10.00-17.00, 23 Haziran 2007 Çarþamba günü ise, 10.00-15.00 saatleri arasýnda ilgililer tarafýndan gezildi.
24 Mayýs 2007 Perþembe günü saat 10.00’da Baþkent Öðretmenevi’nde Milli Eðitim Bakanýmýz Sayýn Doç. Dr. Hüseyin ÇELÝK‘in katýlýmý ile ödül töreninde 50 projenin öðretmen ve öðrencilerine ödül verildi.
PROJELERÝN HAZIRLANIÞ KRONOLOJÝSÝ
Proje baþvurularý 18 Ekim 2006 - 27 Kasým 2006 tarihleri arasýnda gerçekleþtirilen çalýþmaya, toplam 13 bin 922 proje katýldý. Bu projeler arasýnda bilim kurullarýnýn yaptýðý inceleme sonucunda 959 proje sergilenmesine karar verildi. Bölge sergileri sonucunda finale kalan 100 proje de Ankara'da açýlan sergiye katýlmaya hak kazandý.
Bu projelerden 50'si ödül kazandý.Bu projelerden biri olan "Zeytin Çekirdeðinden Aktif Karbon Üretimi" hazýrlayan Rehber Öðretmen Ayþe AKPEK'e Cep Bilgisayarý, Öðrencilerimiz Ebru DEMÝREL ve Kübra BAYIRLI'ya Dizüstü Bilgisayar ,Milli Eðitim Bakaný Hüsyein ÇELÝK tarafýndan verildi..