Nizip Anadolu Öðretmen Lisesi'nin ilk mezunlarý için törendüzenlendi.

Eðitim öðretime 2009-2010 eðitim öðretim yýlýnda baþlayanNizip Anadolu Öðretmen Lisesi ilk mezunlarýný bu yýl verdi. Mezun olan 62öðrenci için okul bahçesinde tören düzenlendi.

Törende konuþan AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Sarý,bu gün mezunlarýný gördüðümüz bu okul Nizip'te olmayan bir okuldu ama çok þükürbu gün hem okulumuz var hem de bu okuldan mezun olan öðrencilerimiz var olduðunubelirtti. Milletvekili Sarý, ''Bu gün burada ilk mezunlarýný veren okulumuzbizim yapmýþ olduðumuz hizmetlerin boþuna gitmediðini göstermektedir. AnadoluÖðretmen Lisesi birçok ilçelerde kurulmasý plan dýþýnda tutulduðu bir dönemdeNizip'te açýlmasý bizleri oldukça memnun etmiþtir. Anadolu Öðretmen Lisesifiziki olarak ilçe genelinde örnek olarak aldýðýmýz okullardan bir tanesiyditabi fiziki alan eðitimde baþarý unsurlarýndan bir tanesi esas baþarýnýn altýnayatan temel sebep öðrencilerimize eðitim veren öðretmenlerin bu iþe baþlarýnýkoymasýdýr'' dedi.

Ýlçe Kaymakamý Yaþar Karadeniz ise, Ýlçede bulunan AnadoluÖðretmen Lisesi ve Fen Lisesi ilçenin eðitimi açýsýndan özel öneme sahipliselerdir ve bu liselerde okuyan gençlerimizde ilçemizde okuyan en þanslýgençlerdir diye düþündüðünü ifade ederek mezun olan öðrencilere baþarýlardiledi.

Okul Müdürü Abdulkadir Bakýrcý da, mezun olanöðrencilere''Hayatýnýzýn sonunda nerede olacaðýnýzý bilmek istiyorsanýz, nereyegittiðinizi bilmek zorundasýnýz. Hedefe ulaþmada size yolunuzu, aldýðýnýzeðitim, iradeniz, azim ve kararlýlýðýnýz gösterecektir. Önünüze belki bir sürüengel çýkacak zorlanacaksýnýz ama asla yýlmayacaksýnýz. Çünkü baþarýlý olmakadýna engelleri bir bir aþacak baþarýlý mutlu ve özlemini çektiðiniz güzel biryaþam süreceksiniz. Sizlerden bundan sonraki hayatýnýzda ailenize, devletinize,milletinize faydalý bir yaþam sürmenizi istiyorum'' dedi.

Yapýlan konuþmalarýn ardýndan dereceye giren öðrencilereplaket ve hediyelerini verildi. Daha sonra öðrenciler kep fýrlatarak okulun ilkmezunlarý olma mutluluðunu yaþadý.

Törene Nizip Belediye Baþkaný Hacý Fevzi Akdoðan, Ýlçe MilliEðitim Müdürü Cengiz Gündeþ, Gençlik Hizmetleri ve Spor Ýl Þube Müdürü MahmutKurt, öðretmenler ve öðrenci velileri katýldý.