Nizip Ticaret Odasý Yönetim Kurulu Baþkaný Mehmet Özyurt, Meclis Baþkaný Mustafa Doktoroðlu, yeni Yönetim Kurulu ve Meclis Üyeleri ile birlikte Gaziantep Valisi Erdal Ata’yý makamýnda ziyaret ettiler.

Göreve baþladýðýmýz andan itibaren hem Nizip Ticaret Odasý baþkaný olarak hem bir sanayici olarak hem de bir vatandaþ olarak Sayýn Gaziantep Valisi Erdal Ata’nýn desteðini her zaman yanlarýnda hissettiklerini ifade eden Nizip Ticaret Odasý Yönetim Kurulu Baþkaný Mehmet

Özyurt sözlerini þöyle sürdürdü;

Bundan sonraki dönem içersinde de Nizip Ticaret Odasý ve Nizip’li olarak bizlerde sizlerin her zaman yayýndayýz. Gaziantep’in ve ülkenin faydasýna olan her iþte elimizi taþýn altýna koymaya her zaman hazýrýz. Nizip Organize Sanayi Bölgesinin birinci kýsmý 33 parselden oluþuyordu bunlarýn daðýtýmýný yaptýk ve yarýsý faal duruma geldi diðer yarýsý da inþa halinde. Þimdi ise sayýn valimizin himayesinde ek Organize Sanayi Bölgemizin de çalýþmalarý baþlatýlmýþ bulunmaktadýr. Kýsa süre içerisinde kamulaþtýrýlmasýný yaptýrýp sanayicilerimizin hizmetine vereceðiz. 1980’li yýllardan sonra Nizip’li sanayicilerin Gaziantep veya diðer illere yatýrým yapmak için gitmelerini de durdurmuþ bulunmaktayýz. Bu çalýþmalarýn Nizip’in sanayi þehri adýna, istihdama ve ekonomiye katký saðlayacaðýný düþünüyorum. 2005 yýlýnda Nizip’te 5 banka bulunurken þuan Nizip’te 13 banka bulunmaktadýr. 600 civarýnda faal üyemiz varken þuan 1200’lere ulaþmýþ durumda, gayri safi milli hâsýlamýz 300 milyon dolar iken 950 milyon dolarlar civarýnda, ihracattaki payýmýz 7 milyon dolar iken 40 milyon dolarý aþmýþ durumda. 2023 için gayri safi milli hâsýlamýz 2 milyon dolar, ihracattaki payýmýzý da 500 milyon dolar olmasýný hedefliyoruz. Bu planlamalarý sizlerle birlikte gerçekleþtirerek hem Nizip’in hem Gaziantep’imizin hem de ülkemizin ekonomisine ve sosyal hayatýna katký saplamayý düþünüyoruz. Nizip ticaret odasý sadece sanayicinin odasý olmaktan çok hem Gaziantep’in hem de Nizip’in odasý olarak halkýn birçok sorunlarýnda da elini taþýn altýna koymuþ ve bunu bir sosyal sorumluluk olarak kendine ilke edinmiþtir. Bundan sonraki dönemlerimizde de bu þekilde hizmet çýtamýzý yükselterek ortak akýl ve güç birliði ile çalýþmalarýmýza devam edeceðiz. Bu dönemimiz için arkadaþlarýmýzla aldýðýmýz önemli bir karar var. Bilindiði gibi sanayimizin altyapýsý tarýma dayalý olduðundan Odalar ve Borsalar Birliði baþkanýmýzýn da desteðini alarak bir Anadolu tarým meslek lisesi yapmayý planlýyoruz. Bu Anadolu tarým meslek lisesi sanayimizin alt yapýsýna ara elaman yetiþtirilmesine önemli katký saðlayacaktýr. Bizleri kabul ettiði için sayýn valimiz Erdal Atay’a teþekkür ediyorum dedi.

Gaziantep Valisi Erdal Ata ise; öncelikle yeni yönetim olarak valiliðimizi ziyaret ettiðiniz için sizlere teþekkür ediyorum. Nizip Gaziantep’in merkez ilçeleri dýþýnda en büyük ve sürekli geliþen ve büyüyen bir ilçemiz. Bugün Nizip Organize Sanayi Bölgesinin geniþleme alaný ile ilgili kamu yararý kararýný imzaladým. Yaklaþýk 1.500 dönümlük bir araziyi ihtiyaç duyan sanayicilerimize arsa tahsislerini yapacaðýz dolayýsýyla Nizip’in sanayideki arsa sorunu ortadan kalkacak ve ekonomik yönden daha da büyüyecek daha da geliþecektir. Bir tarým meslek lisesinin yapýlmasý ile ilgili iyi niyetinizden dolayý teþekkür ediyorum. Gaziantep’te göreve baþladýðým tarihten itibaren en önemli sorunu eðitimdir. Bu konuda baþta Ýl Özel Ýdaresi’nin, Milli Eðitim Bakanlýðý’nýn kaynaklarýný kullanýyoruz ama bunun yanýnda da il ve ilçelerimizdeki sivil toplum örgütlerinin meslek kuruluþlarýnýn ve hayýrsever kiþi ve kurumlarýn katkýsýný beklediðimizi belirtmiþtik. Ýki hafta önce Mili Eðitim Bakan’ýmýzýn geldiðinde de imzaladýðýmýz protokol sayýsý 62 oldu. Son bir buçuk yýllýk dönemde 62 hayýrseverimizle protokol imzaladýk. Yine bu dönemde ise 1.800 derslik yaptýk hizmete açtýk þuanda da 2.361 derslik inþaatýmýz devam ediyor. Önümüzdeki yýlda hedefimiz 3.000 derslik yaptýrmak ancak Gaziantep’te ihtiyaç 9.300 derslik civarýndadýr. Hedefimiz 3-4 yýllýk dönemde bir taraftan kamunun bir tarafta Ticaret Oda’larýmýzýn diðer meslek kuruluþlarýmýzýn sanayicilerimizin katkýlarýný alarak bu ihtiyaçlarý karþýlamayý planlýyoruz. Nizip’te de ciddi çalýþmalarýmýz var huzur evi inþaatýmýz bitmek üzere, 4-5 okul inþaatýmýz var, geçen yýl 500 kiþilik öðrenci yurdu yapýp hizmete açtýk, yine vakýf kanalýyla iki adet öðrenci yurdu yapýyoruz, diðer taraftan hükümet binasý yýkýlarak yerine çok güzel modern bir hükümet binasý yaptýracaðýz. Dolayýsýyla Nizip’in gerek alt yapýya yönelik gerekse üst yapýya yönelik ne tür ihtiyaçlarý varsa bunlarý kýsa sürede karþýlamaya sarf edeceðiz. Ben tekrar sizlere teþekkür ediyor yeni Yönetim Kurulu’na ve meclisinize baþarýlar diliyorum dedi.

Yapýlan ziyaretin anýsýna Nizip Ticaret Odasý Yönetim Kurulu Baþkaný Mehmet Özyurt ve Meclis Baþkaný Mustafa Doktoroðlu tarafýndan Gaziantep Valisi Erdal Ata’ya plaket takdim edildi.

Kaynak...