Bakanlýk o firmayý çok sevdi!
Su alan Zeugma Mozaik Müzesi’nin inþaat firmasýna 2 ihale daha verildi.
21 2013, 17:37
Etiketler
bakanlýk firma firmalar inþaat firmasý o firma rezonasyon zeugna
Ýliþkili Haberler
Akhisar Stadyumu ihaleye çýkýyor
“Ýnþaatý sýrasýnda gerekli izolasyon çalýþmasý yapýlmadýðý” için zemini su alan ve tavaný akan Zeugma Mozaik Müzesi’nin restorasyon iþini üstlenen ACE Ýnþaat AÞ’nin, Zeugma’dan sonra Kültür ve Turizm Bakanlýðý’ndan iki restorasyon ihalesi daha aldýðý ortaya çýktý.
Bakanlýk tarafýndan ihaleye açýlan Çanakkale Kilitbahir Kalesi ve Namazgâh Tabyasý batý bölgesi restorasyonu ve çevre düzenlemesi iþini ACE’nin ortaðý olduðu AKE Ýnþaat AÞ üstlenirken, Muðla Fethiye Telmessos Amfitiyatro restorasyon iþini de ACE kazandý.
Cumhuriyet, Zeugma Mozaik Müzesi’nin zemininin su aldýðý ve tavanýnýn aktýðýný duyurmuþtu. Söz konusu haber üzerine de Gaziantep Büyükþehir Belediye Baþkaný Asým Güzelbey, durumdan müzenin inþaat iþini üstlenen ACE’nin sorumlu olduðunu belirtmiþ ve ACE Ýnþaat’tan gerekeni yapmalarýný isteyeceklerini açýklamýþtý. ACE Ýnþaat bakanlýktan iki ihale daha aldý.
Çanakkale Kilitbahir Kalesi ve Namazgâh Tabyasý batý bölgesi restorasyonu ve çevre düzenlemesi iþini ACE’nin ortaðý olduðu AKE Ýnþaat AÞ, Muðla Fethiye Telmessos Amfitiyatro restorasyon iþini de ACE kazandý. Öte yandan ACE Ýnþaat AÞ’nin, Zeugma Antik Müzesi inþaatý sýrasýnda alt yüklenici firmalar, Sofito, Art Restorasyon ve Sistem Elektrik Makine Ýnþaat Tic. Ltd. Þti’ye 2011 yýlýndan bu yana borçlu olduðu da öðrenildi. Ayrýca ACE’nin Sofito firmasý ile mahkemelik olduðu da belirtildi.
‘ÝFLAS BAYRAÐINI ÇEKTIM’
Sistem Elektrik Makine Ýnþaat Ltd. Þti’nin sahibi Hüseyin Ulusoy, konuyu bakanlýða, Kültür Varlýklarý ve Müzeler Genel Müdürlüðü’ne, Gaziantep Belediye Baþkanlýðý’na, Gaziantep Ýl Kültür ve Turizm Müdürlüðü’ne ve Gaziantep Valiliði’ne bildirdiðini belirterek “Zeugma’da iki kýsýmlýk iþ üstlendim. Birinci kýsmý belediyeye, ikinci kýsmý ise bakanlýða aitti. Benim belediyeye yapmýþ olduðum iþten ACE’nin 400 bin TL borcu var. Ýkinci kýsýmlýk iþten de 1 milyon TL’nin üzerinde. Bunlarýn hepsi belgelerle sabittir. Fakat bugüne kadar kerelerce gittim geldim, borcumu tahsil edemedim. Çok sýkýntýlý bir duruma düþtüm. Þu anda her þeyim, evim, mal varlýðým icralýk. Türkiye’nin sayýlý elektrik firmalarýndan biri olmama karþýn iflas bayraðýný çektim. ACE’yi de icraya vereceðim, lakin veremiyorum, çünkü bir sürü harç bedeli istiyorlar. Bunun yaný sýra bakanlýk benim dilekçeme sessiz kaldý, yanýt dahi vermedi” dedi.
‘NEDEN YARGIYA GITMIYORLAR?’
ACE Ýnþaat AÞ ortaklarýndan Ahmet Cengiz ise “ACE 28 yýllýk bir firmadýr. Bugüne deðin 150 iþ gerçekleþtiren saygýn bir firmadýr. Bizim bir iki firmaya borcumuz olduðu doðrudur. Ticaret adamýyýz, borcumuzun olmasýndan daha doðal bir þey yoktur” dedi. Art Restorasyon’a ciddi borçlarýnýn olduðunu kabul eden Cengiz, bunun nedenini de kendilerine atfedilen “iþ bedel miktarýnýn ödenmemesine” baðladý. “Bu bedel tarafýmýza ödenir ödenmez, biz de borçlarýmýzý kapatacaðýz” diyen Cengiz, “Alacaðý olanlar neden bugüne deðin yargýya gitmemiþler” diye sordu. Sofito firmasýyla mahkemelik olma durumunu da “Sofito afaki bir bedel istedi” sözleriyle açýklayan Cengiz, Zeugma’nýn su almadýðýný da iddia etti. Cengiz þöyle konuþtu:
“Haberiniz yayýmlandýktan sonra, Ankara’da, Kültür Varlýklarý ve Müzeler Genel Müdürü, Genel Müdür Yardýmcýsý ve belediyenin üst düzey yetkililerinin katýldýðý bir toplantý yaptýk. Biz o toplantýda, binanýn izolasyon sorunu olmadýðýný projelerle, daha önce çektiðimiz fotoðraflarla makama sunduk. Binanýn su alýyor denilen yerlerinde, orta alana giden sularýn toplandýðý bir çukur vardýr. Bu çukurun tahliye pompalarýyla tahliye edilmesi gerekir. Tahliye pompasý, proje kapsamýnda yapýlmýþ olmasýna raðmen, gücünün yeterli olmamasýndan kaynaklý çukurda su olduðu tespit edilmiþtir.” (IUK)