Nizip Ticaret Odasý Baþkan adayý ve Ýþadamý Ali Alkan, Nizip Ticaret Odasý üyelerine birer "Açýk Mektup" yolladý.
Ýþadamý Ali Alkan "Açýk Mektup'un da þu görüþlere yer verdi: "Bilindiði üzere Nizip Ticaret Odasý Baþkanlýðý seçim sürecinde bulunmaktayýz. Ben de Ticaret Odasý Baþkanlýðý'nýn önemli bir adayý konumundayým.
Ben, hayatý boyunca dürüstlükten ödün vermeden yaþamýþ, rahmetli dedem Ali Alkan ve rahmetli babam Cevdet Alkan'ýn gösterdiði þerefli yolda yürümekte olan, sözde deðil 120 yýllýk özde bir Nizipliyim. Eðitimimi Ankara Gazi Üniversitesi Endüstri Mühendisliðimde bitirip akabinde yurtdýþýnda tamamlamýþ olsam bile asla Nizip'ten ayrýlmayý düþünmeyen tüm bilgi ve birikimimle Nizip'in markalaþmasý için çalýþan bir Nizipliyim. Fakat içinde bulunduðumuz seçim sürecinde, Maalesef Nizipliliðe yakýþmayacak mevcut yönetim tarafýndan yapýlmýþ olan usulsüzlüklerle karþýlaþmýþ bulunmaktayým.
Sevgili dostlar,
Rekabet, önce saygý gerektirir, doðruluk gerektirir. Gerçek bir-Nizipliye yakýþan da budur. Konuya hâkim olmayanlar için anlatmak isterim;
Adaylýk süreci meslek gruplarýndan baþlayýp meclis teþekkülü, yönetim kurulu baþkanlýðý seklinde gitmektedir. Benim bulunduðum grupta kiþi sayýsý beklenmedik bir þekilde artýþ gösterdi. Ufak bir incelemeden sonra bitkisel yað iþi yapmayan ve bizim grubumuzda olmamasý gereken seçimi etkileyecek boyutta üye tespit ettik. Biz, 120 senedir bitkisel yað iþiyle uðraþan ve Nizip'te kimin bitkisel yað iþi yapýp kimin yapmadýðýn, bilen ticaret adamlarýyýz. Gruba sonradan dâhil edilen kiþilerin bitkisel yað iþiyle alakasý olmayan mevcut yönetimin akraba, dost ve ahbaplarý olduðu açýktýr.
Bu kocaman bir çýkar oyunudur ve biz bu oyunun içinde olmak istemiyoruz. Biz sizin hür ve temiz iradenize güveniyoruz. Dürüstçe rekabet etmesini bilmeyen, kazanmak için türlü usulsüzlüklere baþvuran aciz bir yönetimden, size liderlik etmesini beklemek hayalcilikten baþka bir þey deðildir. Çünkü bu yapýlan usulsüzlük önce size, sonra bana ve en önemlisi
Nizip e yapýlmýþ bir saygýsýzlýk, söylenmiþ bir yalandýr.
Tüm bu geliþmeleri siz deðerli hemþerilerimle paylaþmak benim görevimdir. Çünkü Nizip m itibarýný ve adýný lekeleyecek her türlü giriþimi engellemek ve çýkarcýlara prim vermemek benim olduðu kadar sizinde görevinizdir. Bu konuda sizlere güvenim sonsuzdur.
Seçildiðim takdirde þeffaf ve dürüstlük üzerine kurulu, üyeleri ile beraberce çözümler üreten ve bürokrasi ile deðil halk ile bütünleþen bir yönetim uygulamak tek amacýmdýr.
Tertemiz Nizip'imize yakýþacak bir seçim olmasý dileðiyle.
![]()