Nizip Ticaret Odasý KOSGEB ve 2A Tasarým PlanlamaDanýþmanlýk Eðitim Þirketi iþbirliði ile 2012 yýlý içerisinde baþlatýlan KOSGEBdestekli Uygulamalý Giriþimcilik Eðitimi 3. kurs dönemini baþarýyla tamamlayankursiyerlere yönelik "Sertifika Töreni" düzenlendi.

Nizip Ticaret Odasý Yönetim Kurulu Baþkaný Mehmet Özyurt; "Bugünburada fikirden iþ hayatýna ilk adýmlarýnýzý atmak için bulunuyorsunuz. Sizlerbu yolda ilerlerken yalnýz olmadýðýnýzý ve her zaman her giriþimcinin yanýndaolan Odamýzýn sizlerinde yanýnýzda olacaðýný bilmenizi istiyorum" diyerekkonuþmalarýna baþladý.

Özyurt, "Global dünyamýzda nasýl ki Çin ekonomisininyükseliþinde ucuz iþgücünün, ABD ekonomisinin kalkýnmasýnda birikmiþ sermayeavantajýnýn önemi ön plana çýkýyorsa, Türkiye ekonomisinin üzerinde yükseldiðitemel direk de, giriþimci ruhun baþarýsýdýr.

Bunun en iyi göstergesi de, yeterli sermaye birikimindenyoksun, teknolojiden uzak olan ülkemizin, son 30 yýlda ekonomik alanda katettiði mesafedir. Bu açýdan, giriþimciliði, ülkemizin kalkýnmasýnýn temelunsuru olarak görüyorum. Çünkü biliyoruz ki, sermaye yastýk altýnda kalýrsa, yada kýsýr bir faiz döngüsü içine hapsedilirse atýl hale gelir.

Ancak, giriþimci bir ruh, asla atýl kalamaz. Er ya da geçkatma deðer üretir. Ekonomideki yerini alýr. Sadece kendine deðil çevresine defaydalý olur. Ýstihdam saðlar. Biz de bugün giriþimci ruhumuzu desteklemek,potansiyelimizi ortaya çýkarmak için Gaziantep KOSGEB Hizmet MerkeziMüdürlüðümüz ile beraber tüm gayretimizle çalýþýyoruz. Giriþimciler için yapmýþolduðumuz bütün bu çabalarýmýzýn tek bir nedeni var: Biz herkesin tersine yeninesle, "iyi bir iþ bulma hedefini" deðil, "iyi bir iþ kurma hedefini"gösteriyoruz. Çünkü bizim hazinemiz giriþimci ruhumuzdur. Bu ülkedeki herkuruþun altýnda giriþimcilik ve alýn teri vardýr. Bizim deðerlerimiz topraðýnaltýnda deðil, üstündedir.

Bu deðerin farkýnda olan Odamýz 2012 yýlýndan itibarenUygulamalý Giriþimcilik Kursunda 1.dönemde 60, 2.dönemde 90, 3.dönemde 60 kiþiolmak üzere toplam da 210 giriþimci adayýmýza giriþimcilik eðitimi vermiþtir.Ayrýca bir konuya da dikkat çekmekte fayda görüyorum; bugün iþ hayatýnda bizerkekler kadar kadýnlarýmýzýn da var olmasý bizler için ayrý bir övünçkaynaðýdýr. Vermiþ olduðumuz bu eðitimlerimizde 79 Kadýn ve 131 Erkek giriþimcisayýsý bunun en güzel göstergesidir.