SAVAÞIN ÝZÝNÝ ÖMÜR BOYU TAÞIYACAK
[AME]http://www.nizip.com/videolar/savasinizikaldi18.03.2013.flv[/AME]
Kaynak...
SAVAÞIN ÝZÝNÝ ÖMÜR BOYU TAÞIYACAK
[AME]http://www.nizip.com/videolar/savasinizikaldi18.03.2013.flv[/AME]
Kaynak...
Suriye'nin Halep kenti'nde çýkan ilk olaylarda rejim karþýtýgösteri yaptýðý gerekçesiyle arkadaþlarý ile birlikte ordu birlikleritarafýndan gözaltýna alýnarak cezaevinde konulan 24 yaþýndaki Ali Nakþibendî, buradakaldýðý 32 gün boyunca iþkence gördü.
Esaret günlerinin ardýndan serbest kalarak Özgür SuriyeOrdusu'na katýlan Ali Nakþibendî, muhalifler ile birlikte rejime karþýsavaþtýðý sýrada ordu birliklerinin açtýðý ateþ sonucu sol ayaðýndan vurularakyaralandý.
Nakþibendî, Halep'te gördüðü tedavinin ardýndan ailesiylebirlikte giriþ yaptýðý Kilis'teki sýnýr kapýsýndan Türkiye'ye sýðýndý. Sol ayakparmaklarý kesilen ve ayaðýna isabet eden mermi çekirdeði ile Nizip'e gelen AliNakþibendî, þimdi ise Nizip Belediyesi'nin desteðiyle yaþadýðý acýyý unutmayaçalýþýyor.
Ailesiyle birlikte Nizip Belediyesi'ne ait binada kalanAhmet Nakþibendî ve ailesi, desteklerinden dolayý Nizip Belediye Baþkaný HacýFevzi Akdoðan'a ve Tüm Türk halkýna teþekkür etti. Yaþadýðý dramý NRTmikronlarýna anlatan Nakþibendî, þöyle devam etti.
"Suriye'de olaylaryeni baþlýyordu, bende bir gün yakýnlarým ile birlikte Cuma namazý sonrasýndarejime karþý yapýlan gösterilere katýldým. Gösteri sonrasý ordu birlikleritarafýndan gözaltýna alýndým, benle birlikte birçok gösterici de gözaltýnaaldýndý. Hepimizi araçlar ile kent merkezinde bulunan cezaevine götürdüler veburada bizi zincirlerle baðlayýp vücudumuza elektrik verip iþkence yaptýlar. 32günün sonunda cezaevinden salýverildim, cezaevinden çýktýktan sonra hemen ülkemin özgürlüðü ve barýþý içinsavaþan Özgür Suriye Ordusu'na katýlarak mücahit oldum. Birçok kez kentmerkezinde ordu birlikleri ile savaþtým, bir günde Halep'e baðlý Bapkasabasýndaki PTT binasýný ele geçirmek için PTT binasýnýn etrafýný kuþatarakiçeriye girdik. Tam o sýrada açýlan ilk ateþten sol ayaðýma isabet alarakyaralandým, Bir arkadaþým beni sýrtýna alarak en yakýn saðlýk evine götürdü. Yapýlanmüdahalede ayaðýma isabet eden mermiyi çýkaramadýlar, bende ailemle birlikteTürkiye'ye sýðýndýktan sonra Gaziantep'e gelerek ilk ameliyatýmý oldum. Ancakburada yapýlan müdahalede de sol bacaðýma isabet eden mermi çýkarýlamadý veyaþadýðým bu olay nedeniyle sol ayaðýmdaki iki parmaðýmý da kaybettim ben þimdihem kesilen bu parmaklarým hem de ayaðýmda kalan mermi çekirdeði ile yaþadýðýmolayýn izini ömrüm boyunca bedenimde taþýyacaðým.'' dedi.
![]()
nrtmedya.com