2012 -2013 Eðitim ve Öðretim 1.Yarýyýl Tatili'nin sonaermesiyle birlikte Gaziantep Ýlçe Kaymakamlarý ve Ýlçe Mili Eðitim Müdürleri GaziantepValisi Erdal Ata'nýn baþkanlýðýnda bir araya geldi.

Nizip Mehmet Akif Ersoy Halk Eðitim Merkezi Toplantý Salonu'ndasaat 10.30'da gerçekleþtirilen "Eðitim Koordinasyon ve Planlama KuruluToplantýsý"nýn açýlýþ konuþmasýný yapan Vali Ata, 2012-2013 eðitim öðretimyýlýnda yapýlacak faaliyetler ilgili genel bir deðerlendirme yaparken, 4+4+4eðitim sistemindeki yeni uygulamalarý ele aldý.

Eðitim zirvesine katýlan Gaziantep Ýlçe Kaymakamlarý ve ÝlçeMilli Eðitim Müdürleri'nin sorunlarýný ve önerilerini dinleyen Gaziantep ValisiErdal Ata, "Her ay düzenli olarak geniþ katýlýmlý olarak yapýlan bu toplantýlarýnçok yararlý olduðunu düþünüyorum" dedi.

Vali Ata konuþmasýnda; "Ýlimizin en önemli sorunu eðitimsorunu, Gaziantep Ýlimizde, Ýlçelerimizde dâhil olmak üzere toplam 480 binöðrenci eðitim görüyor. Her geçen gün büyüyen Gaziantep Türkiye'nin 6. büyükkenti olmakla birlikte, Ýlimizi eðitim yönünde layýk olduðu yere gelmesi içinbüyük çaba sarf ediyoruz. Bu sorun belki yarýn çözülmeyecek ama belki 3, belki 5,belki de 10 yýl sonra çözüme kavuþacaðý inancýndayýz. Hep birlikte toplumumuzafaydalý hizmette bulunmak için elimizden geleni en iyi þekilde yapacaðýz.Herkesin eðitim konusuna severek ve isteyerek bakmasýný, yaþanabileceksorunlarýn çözümünde çok önemli olarak görüyorum. Valilik olarak tümimkânlarýmýzla eðitimin yanýndayýz. Ýlimizin eðitim seviyesini yükseltmek içinherkesin üzerine düþen görevi fedakârca ve en üst seviyede yapacaðýnainanýyorum" diye konuþtu.

Gaziantep Valisi Erdal Ata'nýn konuþmasýnýn ardýndan GaziantepÝlçe Milli Eðitim Müdürleri birer sunum yaparak, bir önceki toplantýdan bugünekadar yapýlan çalýþmalarý baþlýklar halinde anlattý.

"Eðitim Koordinasyon ve Planlama Kurulu Toplantýsý"na GaziantepValisi Erdal Ata, Nizip Kaymakamý Yaþar Karadeniz, Oðuzeli, Araban, Yavuzeli, Ýslâhiyeve Karkamýþ Ýlçe Kaymakamlarý, Nizip Milli Eðitim Müdürü Cengiz Gündeþ veGaziantep Ýlçe Mili Eðitim Müdürleri ve Þube Müdürleri katýlýrken, toplantýdaha sonra soru cevap þeklinde devam etti.