SEÇÝM PROPAGANDASINDA YENÝ DÖNEM
[AME]http://www.nizip.com/videolar/secimpropagandasi27.01.2013.flv[/AME]
Kaynak...
SEÇÝM PROPAGANDASINDA YENÝ DÖNEM
[AME]http://www.nizip.com/videolar/secimpropagandasi27.01.2013.flv[/AME]
Kaynak...
Anons araçlarý, pankart ve afiþin yerini yavaþ yavaþ sosyalmedya alýyor. AK Parti eylem planýný hazýrladý bile, Ortadoðu'da iktidarlarýdeviren sosyal medya fýrtýnasýna siyaset de uzak kalamadý. Hayatýmýza 2000'liyýllarýn sonunda giren sosyal paylaþým siteleri her alanda aðýrlýðýnýartýrýyor. Seçim çalýþmalarýna þimdiden baþlayan AK Parti de sosyal medyayaözel birim oluþturdu.
MÝTÝNG KADAR ETKÝLÝ
BU birimden sorumlu Baþkan Yardýmcýlýðý görevini iseGaziantep Milletvekili Ali Þahin yürütüyor. Tanýtým ve Medya Baþkaný HüseyinÇelik'e baðlý olarak görev yapan
Milletvekili Ali Þahin, çalýþmalar hakkýnda bilgi verdi.
Sosyal medya, hem TV'yi hem yazýlý medyayý tehdit ederken, hýzla güçleniyor.Onlara göre farklý argümanlarý da var. Gazeteler, TV'ler belli ideolojikbakýþlara göre deðerlendirilebilir. Ancak sosyal medyada, sizi beðenmeyenler detakipçiniz. Bu yönüyle de çok güçlü bir propaganda aracý. O kadar ki, kýtalarötesinden bile insanlar sizi takip edebiliyor.
TWÝTTERCI PKK:
Sosyal medyanýn gücünden artýk herkes yararlanýyor. PKK biledað kadrosuna eleman devþirme noktasýnda bile buralarý kullanmaya baþladý.15-25 yaþ arasýndaki insanlarýn yüzde 80-90'ý Twitter, Facebook ve diðer sosyalpaylaþým sitelerini kullanýyor. Örgüt de bundan yararlanarak, insanlarýkandýrma noktasýnda etkin propaganda yürütebiliyor.
BEN DE TWEET'ÇÝYÝM:
Ben de sosyal medyayý etkin olarak kullanýyorum. SayýnBaþbakanýmýzýn açýklamalarýný, seçim bölgemde veya dünyanýn herhangi birbölgesindeki geliþmeleri hemen takipçilerimle paylaþýyorum. Ayrýca dünyanýndört bir yanýndaki geliþmeleri Twitter üzerinden almak, nabýz tutabilmek veöngörüde bulunabilmek açýsýndan katký saðlýyor.
TWÝTTER'IN 'PRIMETIME'I:
Ýlk araþtýrmalarýmýza göre insanlar Twitter ve Facebook gibisiteleri en çok 21.00- 23.00 saatleri arasýnda kullanýyor. En çok mesajýnverildiði gün ise Cuma günü. 'Hayýrlý Cumalar'mesajý en yoðun paylaþýlanlardan. En çok ilgiyi ise genellikle sabahsaatlerinde atýlan tweet'ler çekiyor. Propaganda ve þuur altý yönetimiaçýsýndan en etkili zaman dilimi bu.
MÝLYONLARA ULAÞIYOR
EN AZ MÝTÝNG KADARETKÝLÝ:
Sayýn Baþbakanýmýz adýna açýlmýþ hesaplar var. Birinde üyesayýsý 2 milyonu geçmiþ. Bu, o tirajda gazete çýkarýyorsunuz demektir. Oinsanlar da kendilerini takip eden insanlara 'retweet' ederek bunu 3- 3.5milyon kiþiye ulaþtýrýyor. Bu kadar insaný miting alanýna toplayamazsýnýz.
Maliyeti de zaten büyük olurdu. Oysa Twitter üzerinden ulaþýlabiliyor. Üstelikbu mesajlar gazetecilerden iþadamlarýna kadar çok farklý yelpazelere gidiyor.Bu da etkili bir propaganda imkaný saðlýyor.
YÖNETMELÝKHAZIRLIYORUZ
SOSYAL medyayý etkin kullanmak için çalýþýyoruz. Bunun içinyönetmelik hazýrlýyoruz. Zaten bütün teþkilatlara Twitter hesabý açmalarýkonusunda talimat verilmiþti. Bu yönetmelikle de, hesaplarý kullanacaklarýnvasýflarýný, mesajlarýn içeriðini ve þeklini tek tek belirteceðiz ki olumsuzdurumlar yaþanmasýn.
![]()
nrtmedya.com