Ülkelerindeki çýkan olaylarda sað ayaðýný kaybeden Suriyeli 14yaþýndaki Hatap Halaf ve Özgür Suriye Ordusu mensubu Ahmet Hüseyin, ülkedeyaþanan olaylarý bir kez daha gözler önüne serdi.Halep kentine yapýlan havasaldýrýsýnda sað ayaðýný kaybeden ve Nizip Devlet Hastanesi Ortopedi servisindetedavi gören Hatap Halaf, yaþadýklarýný þöyle anlattý. "Halep'teki evimizdeoturuyorduk, birden uçak sesleri yükselmeye baþladý. Ben ve babam evimizin enüst katýna çýktýk ama çýkmamýzla birlikte, Esed'e baðlý ordu birliklerine aituçaklardan atýlan misket bombalarýnýn hedefi oldum. Önce hiçbir þey his etmedimsonra birden sað ayaðýmýn parçalandýðýný gördüm. Sonrasýný zaten hatýrlamýyorumgözlerimi açtýðýmda hastaneydim" dedi.Yapýlan hava saldýrýsýnda sadecekendisinin yaralandýðýný ve diðer aile bireylerine bir þey olmadýðýný anlatanHalaf; "Ben bacaðýmý kaybettim, þimdi tek bacakla hayata tutunmaya çalýþýyorum.Ancak Esed þunu bilsin ki o benim bacaðýmý alabilir, canýmý alabilir, ama benimSuriye'ye yani vatanýma olan sevgimi ve oradaki özgürlüðümü asla alamaz. Çünküben savaþýn oðluyum, ben Suriye'nin oðluyum" diyerek sözlerini tekbir getiripözgürlük iþareti yaparak sonlandýrdý.
Ýyi Olunca SavaþmayaDevam Edeceðim
Halep'te çýkan olaylarda ayaðýndan yaralandýðýný söyleyen veNizip Devlet Hastanesi'nde tedavi gören Özgür Suriye Ordusu Mensubu AhmetHüseyin ise þuan yaralý olduðunu, ama iyileþince özgürlük davasýndanvazgeçmeden savaþmaya cihada devam edeceðini belirtti. Özgür Suriye Ordusu mensubu Hüseyin; "KentimiziEsed ve askerlerinin elinden almadan asla direniþten vazgeçmeyeceðim. Benburadan bize sahip çýkan ve tedavimizi yapan Türkiye Cumhuriyeti Devleti'neteþekkür ederim" dedi
![]()