Suriye' deyaþanan iç karýþýklýktan kaçan, çoðunluðunu kadýn ve çocuklarýn oluþturduðu onlarcaSuriyeli, yanlarýna aldýklarý eþyalar ile birlikte sýnýrdan geçerek Kilis'eulaþtý.

Kiraladýklarý minibüsler ileNizip'e gelen ve Çadýr kentte yer olmadýðý için Nizip DevletHastanesi koridorlarý ve bahçesinde misafir edilen Suriyelilerin yemek ve suihtiyaçlarý Belediye Baþkaný Hacý Fevzi Akdoðan'ýn talimatlarý ile belediyebünyesinde oluþturulan ekip tarafýndan karþýlandý.Çoðunluðunun kadýn veçocuklarýn oluþturduðu Suriyelilerin üzerlerinde ne giyecek ayakkabý ne çorabýnede düzgün giyecekleri kýyafetleri vardý. Suriyelilere kýyafet ve ayakkabýyardýmýnda bulunan ve onlarý ýsýtmaya çalýþan Nizip Belediyesi yetkilileri, hastanedeki iþlemlerinin ardýndan Suriyelileri Dsi'ye ait kullanýlmayan Hancaðýz Köyü'ndeki lojmanlarayerleþtirdi.Ýdlip'e yapýlan hava saldýrýsýnda evleri bombalanan SuriyeliHummande ailesi yanlarýna aldýklarý kanaryalar ile sýnýrdan geçerek Türkiyesýðýndýðýný söyledi. Yaþadýklarý durumu anlatan Suriyeli Mahmut Cebir Hummande,Ýdlip'te ki evlerinin hava saldýrýsýnda bombalanmasý nedeniyle kaçmak zorundakaldýklarýný söyledi. Hummande, hava saldýrýsýnda evim bombalanarak yýkýldý,eþimi, kýzýmý ve kýzýmýn çok sevdiði bu kanaryalarý alarak kaçtým. Geridebýraktýðýmýz ev eþyalarýmýzda yýkýlan evin altýnda kaldý" dedi. Yaþadýklarýný korku dolu gözlerle anlatan 13 yaþýndakikýzý Semihe ise, "Suriye'ye ait ordu birlikleri bizi uçaklar ve tanklar ilevurdu. Evimiz yerle bir oldu, hiçbir þeyimiz kalmadý. Ben insanlarý ve yaþamayýsevdiðim kadar hayvanlarý da çok seviyorum, onun için en çok sevdiðim bu ikikuþu alýp ailemle birlikte Türkiye'ye geldim." dedi.