AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Sarý ve BelediyeBaþkaný Hacý Fevzi Akdoðan Nizip'e yaptýrýlacak olan 516 konutluk TOKÝevlerinin müjdesini verdi.
Konu ile ilgili açýklama yapan Nizip Belediye Baþkaný HacýFevzi Akdoðan'ýn 2 yýldan buyana Nizip'e yaptýrýlacak olan TOKÝ evlerinin çalýþmasýnýyapýyorduk bu kapsamda Fýrat ve Fatih Sultan Mahallelerinde bulunan arsalarýnkamulaþtýrma iþlemi bitirdikten sonra biz o bölgeleri Milletvekilimiz MehmetSarý'ya bildirdik ve yapýlan yoðun bir çalýþma sonunda 14 Þubat tarihinde ihalesiyapýlacak olan TOKÝ evleri güzel bir sonuca vardýklarýný ifade etti.
Akdoðan sözlerini þöyle sürdürdü:
''Ben bu konuda büyük gayret gösteren Milletvekilimiz MehmetSarý'ya teþekkür ederim. Ýnþallah Þubat ayý içerisinde hem katlý otopark hem deNizip içme suyu þebekesi ile ilgilide ihale bitmiþ olacak ve inþaatýnabaþlanmýþ olacaktýr. Ben bu üç büyük projede emeði geçen herkese þahsým veNizip Halkýna teþekkür ediyorum þeklinde konuþtu.
Siyasete girdikleri ilk günden buyana halka verilen sözleriyerine getirmenin mutluluðunu yaþadýðýný ifade eden Milletvekili Mehmet Sarýise, bu noktada özellikle yerel ve genel seçimlerde halkýmýzýn bizlerden yoðunbir þekilde talep ettiði TOKÝ konutlarý olduðunu söyledi.
Sarý þunlarý kaydetti:
''Nizip Bölgesi hazine arazileri bakýmýndan zayýf olduðuiçin Nizip Belediyesi kendi imkânlarý ve dar bütçesi ile bir kamulaþtýrmaiþlemi içerisine girerek belediyenin kendi kamulaþtýrdýðý alanlarý TOKÝ'yevermesi üzerine böyle bir çalýþma hayata geçmiþ durumda bundan dolayý benBelediye Baþkaný Hacý Fevzi Akdoðan'a yoðun gayretlerinden dolayý teþekkürederim. Belediye tarafýndan iki ayrý bölgede yapýlan TOKÝ planlamasý kapsamýndaFýrat ve Fatih Sultan Mahallelerinde Nizip'e toplam 516 konutun ihale aþamasýnageçilmiþtir. Bunlardan 344 tanesi Fýrat Mahallesine yapýlacak ve buradaki evleriki ayrý konut tipiyle ihaleye çýkýlacaktýr. Bunlardan bir tanesi 90metrekarelik 2 artý bir dediðimiz konutlar diðerleri ise 3 artý bir dediðimiz120 ve 125 metrekarelik alanlardan oluþan konutlar olacak. Ayný þekilde FatihSultan Mahallesi'nde yapýlacak olan konutlar ise yine 2 artý ve 3 artý birdairelerden oluþacaktýr''
Ben çalýþmalarýn bu seviyeye gelmesinde ve bizleredesteklerini esirgemeyen Belediye Baþkaný Hacý Fevzi Akdoðan'a teþekkür ederimdedi.
[ame]http://www.nizip.com/videolar/tokimujdesisariakdogan28.12.2012.flv[/ame]
![]()