Avusturya Büyükelçisi Klaus Wolfer, Gaziantep'in Nizip Ýlçesi'ndeki Suriyeli sýðýnmacýlarýn kaldýðý çadýr kenti ziyaret etti. Avusturya Büyükelçisi Klaus Wolfer, Avusturya Fahri Konsolosu Taner Nakýboðlu, Avusturya Büyükelçiliði Kültür ve Basýn Ýþleri Sorumlusu Raimund Weinberger, ve Nizip Kaymakamý Yaþar Akdeniz ile birlikte Nizip Çadýr Kenti ziyaret ederek incelemelerde bulundu. Wolfer, kampta barýnan Suriyelilerle sohbet ederek ikram edilen çayý içti. Avusturya ülkesi olarak Suriyeli sýðýnmacýlara en kýsa zamanda yardým yapacaklarýný belirten Wolfer, "Suriye ve Suriye etrafýndaki politik geliþmeleri yakýndan takip ediyoruz. Bu nedenle elçilik olarak ilk elden bilgileri almak ve onlarý yerlerinde görmek bizim asli görevimizdir" dedi.
Kamplarýn ve burada bulunan sýðýnmacýlarýn nasýl bir yaþam içinde olduklarýný görmekte olduðunu kaydeden Wolfer, "Burada olanlardan yani Türkiye'nin Suriyeli vatandaþlar için yaptýðý fedakarlýktan çok etkilendim. Burada gerçekten güzel hizmetler veriliyor. Böylelikle bütün bu yapýlanlarý tek elden ve yerinde görmek gerçekten çok güzel oldu. Bizlerde Avusturya ülkesi olarak Suriyeli sýðýnmacýlara en kýsa zamanda yardým yaparak yardýmlarýmýzý en güzel þekilde ulaþtýrmayý istiyoruz. Buradaki ilk izlenimim Suriyeli sýðýnmacýlar arasýnda çok fazla genç insanlar var. Bunun yanýnda çok gülen yüz gördüm bu çok güzel bir durum benim burada Suriyeli sýðýnmacýlar için dilediðim tek þey en kýsa zamanda ülkelerine geri dönmeleri ve huzura ermeleridir" diye konuþtu.
Wolfer ve beraberindekiler karayolu ile Þanlýurfa'ya oradan da havayoluyla Ankara'ya gidecek.
![]()