Gaziantep Sanayi Odasý Baþkaný Adil Konukoðlu’nun ev sahipliðinde, TOBB Baþkaný M. Rifat Hisarcýklýoðlu, Baþbakan Yardýmcýsý Ali Babacan, Aile ve Sosyal Politikalar Bakaný Fatma Þahin, Gaziantep Büyükþehir Belediye Baþkaný Asým Güzelbey, Milletvekilleri, Milli Eðitim Eski Bakaný Hüseyin Çelik, Oda ve Borsa baþkanlarý ile Nizip Ticaret Odasý'ný temsilen NTO Yönetim Kurulu Baþkan Yardýmcýsý Bülent ÖÐÜT, NTO Yönetim Kurulu Üyesi Ali KILINÇ ve NTO Genel Sekreteri Serpil GÜNDOÐDU’nun da katýlýmlarýyla düzenlenen 2012 Gaziantep’in Yýldýzlarý Ödül Töreni, Þehit Kamil Kültür Merkezi’nde yapýldý.

Gaziantep Sanayi Odasý tarafýndan düzenlenen 2012 Gaziantep’in Yýldýzlarý Ödül Töreni’nde konuþan TOBB Baþkaný M. Rifat Hisarcýklýoðlu, odalarýn ne iþ yaptýðýný soranlar bulunduðunu belirterek þu cevabý verdi: “Türk Ticaret Kanunu Temmuz ayýnda yürürlüðe girecekti. Eðer eski haliyle yürürlüðe girseydi, üzerimizdeki yük yýllýk 6 milyar liraydý. Yükü yükleyip kaldýrsalardý o zaman daha iyi anlardýk herhalde. Odalar ne iþ yapýyor diyorlar. Sizlerin hakkýný korumak için 365 odam ve borsam müthiþ bir çalýþma yaptýlar. Üzerinizdeki yükleri tespit edip kaldýrýlmasýný istediler. Hükümetimiz de diðer siyasi partilerimizin de desteði ile birlikte üzerimizdeki yükü kaldýrdýlar. Esas kötüsü, parayý versek de kurtulmuyorduk. 18 adet hapis cezasý kalktý. Ödediðin aidatý misliyle aldýnýz haberiniz olsun”

Hisarcýklýoðlu, Türkiye’de yaklaþýk 5 milyon iþyeri bulunduðuna da iþaret ederek, Türk Ticaret Kanunu’nda ilgili madde kalýrsa her tabelanýn baþýna bir bekçi dikmeniz gerekecekti. Çünkü tabelanýz düþtü mü aðýr para cezasý vardý” dedi.

-Okulu yakanlara inat TOBB’dan Van’a yeni okul

TOBB Baþkaný Hisanrcýklýoðlu burada yaptýðý konuþmada öncelikle Van’daki okul yakma olayýna deðindi. Hisarcýklýoðlu þöyle konuþtu: “TOBB 13 yýl önce Van’da ihtiyaç olan bir ilköðretim okulunun yapýmýný gerçekleþtirdi. Daha sonra da depreme karþý güçlendirmeyi ve okulun güçlendirmesini yaptýk. Geçen hafta maalesef okulumuz kundaklandý. Okul yakacak kadar gözü dönmüþ olanlarýn hepsini lanetliyorum. Esas lanetim de binbir bahaneyle bunlarý koruyanlara.

Biz TOBB olarak Türkiye’nin geleceðinin gençler olduðuna inanýyoruz. Petrolümüz yok gazýmýz yok. Onun için gençlerimizi iyi yetiþtirmemiz lazým. Okul yatýrýmlarýmýz 75 milyon TL oldu. Bunu yapmaya da devam edeceðiz. Van’daki okulun tadilatýný yapacaðýz. Onlara inat Van’a bir okul daha yapacaðýz.”

-Borçlar Kanunu

TOBB Baþkaný Hisarcýklýoðlu konuþmasýnda iþ dünyasý açýsýndan Borçlar Kanunu’nda da birçok sýkýntýlý maddenin bulunduðuna dikkat çekerek ”Bu kanundaki üzerimize yük gelen maddelerin de deðiþmesini bekliyoruz” dedi

Çekteki hapis cezasýnýn kaldýrýlmasýna iliþkin Adalet Bakaný Ergin’in 240 bin dosyanýn mahkum olduðunu söylediðini hatýrlatan Hisarcýklýoðlu, hapishanelerin bunu almasýnýn mümkün olmadýðýný ifade etti.

Hisarcýklýoðlu þöyle konuþtu: “Dedik ki bankalara gittiðimizde bankalar kredi alýrken benim bütün sicilimi, geçmiþimi görüyor. Karþýlýksýz çekim, protesto olan senedim var mý? Hepsini görüyor. O para satýyor görüyor, biz alýnteri satýyoruz biz niye göremeyelim. Bankalar Birliði bu konuda topu taca attý. Ama bu yýl sonu itibariyle vadeli mal isteyen müþterimizin müsaadesine baðlý olarak karar verebileceðiz. Özellikle vadeli alýþveriþlerin sigorta edildiði, alacak sigortasý konusunu da hükümetimize iletip çözümünü saðlayacaðýz.
-UMEM Beceri 10 Projesi
Mesleki becerisi olan eleman bulmakta zorlanýyoruz diye þikayetleriniz vardý. Onun için UMEM Projesi var. Ýþsiz olan kardeþimizi meslek sahibi yaparken, iþverene de beceri sahibi eleman buluyoruz. Bu eðitim sürecinde 20 lira cep harçlýðý ve sigorta da saðlýyoruz. Ýþverenin ise istihdam yükünü azaltýyoruz.

Biz istihdam üzerindeki yükler konusunda dünya lideriyiz. 4,5 yýla kadar istihdam üzerindeki vergi yükleri yüzde 18 iniyor bu projeyle. Onun için de çok önemli.

-Türkiye’nin geleceði giriþimcilikte

Türkiye’nin geleceði giriþimcilikte. Zengin olmanýn yolu giriþimcilikten geçiyor. Ne kadar fazla giriþimcin varsa o kadar zenginsin. Bu iþin ilacý reçetesi bu. Kadýn nüfusu yüzde 50’nin biraz üzerinde. Ama kadýn giriþimci oraný nedir desek yüzde 6. Nüfusumuzun yarýsýný yok farz ediyoruz. Kýzlarýmýz iyi bir eðitim alsýn. Ýyi bir koca bulsun. Sonra da evinde otursun. Bu olmaz.”
-Gaziantep yýldýz þehir

Hisarcýklýoðlu “Gaziantep’in sýrrýný soruyorlar. Ben deðil biz diyorsunuz. Gaziantep’i Gaziantep yapan bu birlik ve beraberlik. Gittiðim her yerde de Gaziantep’in reklamýný yapýyorum. Gaziantep bugün Türkiye’nin gurur duyduðu bir þehir” ifadesini kullandý.
Gaziantep’in yýldýz þehir olduðunu belirten Hisarcýklýoðlu “Bu ödül töreni bizim en sevinçli günümüz. Bizi yalnýz býrakmayan Bakanlarýmýza teþekkür ediyorum. Gaziantep Ýstanbul’dan sonra ihracatýný en fazla artýran þehir. Ýstihdamda da þampiyon. Bakýn Liverpool dünyanýn en büyük futbol takýmý ve sanayi þehriydi. Þimdi adý okunmuyor. Neden dünyadaki geliþmeleri takip edememiþ” dedi.

Hisarcýklýoðlu, New York Times’in ünlü köþe yazarý Tom Friedman’la geçtiðimiz gün biraraya geldiðini de anlattý. Hisarcýklýoðlu, “Friedman dedi ki, ABD’de Vali olacak olsam kaliteli üniversiteler kurar ya da üniversitemin kalitesini artýrýrým. Sonra da internet altyapýsýný artýrýrým. Gaziantep’de üniversitesinin kalitesini mutlaka yukarý çýkarmalý. Çünkü gelecek gençlerde. Bu vizyon Gaziantep’e yakýþýr. Ben ülkemin geleceðinden umutluyum. 2023 hedeflerine ulaþacaðýmýza inanýyorum” diye konuþtu.

-Yeni anayasa yapýlmazsa vatandaþ hesabýný sorar
Yeni anayasa çalýþmalarýna da deðinen Hisarcýklýoðlu þöyle konuþtu: “Sistemin her tarafý defolu hale geldi. Yama tutmuyor artýk. Ýnþaat orta kattan baþlamaz, temelden baþlar. Bu iþin temeli de anayasa. Bu herkesin anayasasý. 2,5 seneye kadar yeni anayasa yapýlmazsa, kim engel olursa, bu vatandaþ da bunun hesabýný sorar. 2023 hedefimiz de hayal olur.”

-Baþbakan Yardýmcýsý Ali Babacan
Baþbakan Yardýmcýsý Ali Babacan ise konuþmasýnda, ''Türkiye güçlendikçe, Türkiye'yi çekemeyen de çoðalýyor. Hem bölgemizde hem çok uzaklarda. Aklýnýza gelemeyecek ülkeler, Türkiye'yle kendisini mukayese etmeye baþlýyor. Çünkü ileride rakip olarak görüyor'' ifadesini kullandý.

Babacan, Gaziantep Sanayi Odasý'nýn düzenlediði ''Gaziantep'in Yýldýzlarý'' ödül törenindeki konuþmasýnda, son 10 yýlda Türk sanayisi ve iþ dünyasýnýn baþarýsýnýn geldiði noktanýn önemine dikkati çekti. Babacan, ''Bugün, 30 Kasým'ý tamamladýðýmýz gün, Türkiye ve Gaziantep için ayný zamanda rekorlar günü. Gaziantep Kasým ayýnda 598 milyon dolarlýk ihracatla tarihi rekor kýrdý. Türkiye de Kasým ayý ihracatýyla aylýk ihracat rekoru kýrdý'' diye konuþtu.

30 Kasým akþamý ÝMKB'nin tarihi rekor yükseklikte kapandýðýný belirten Babacan, þöyle devam etti:

''30 Kasým ÝMKB'nin kapanýþ endeksi olarak baktýðýmýzda tarihi rekor yükseklikte kapandýðý tarih oldu. 73 bin 59... Piyasa göstergesiyle devam ediyorum. Piyasa borçlanmasý tarihin en düþük noktasýnda. Yüzde 6'nýn altýna inmiþ durumda. Reel faiz artýk sýfýr mertebelerinde dolaþýyor. Bundan 10 yýl önce hükümetimizi kurduðumuzda, Türkiye yüzde 66 faiz ödüyordu. Enflasyon yüzde 29 idi. Yüzde 66 ile yüzde 29 arasýndaki reel faiz... O dönemde Hazine'nin borçlanmasý 9 aydan uzun olamýyordu. Milli gelirin yüzde 74'ü seviyesindeki büyük borç, 9 ayda bir döndürülmek zorundaydý. Böyle bir tablodan bu durumlara geldik.''

Dün akþam itibariyle Türkiye'nin kredi temerrüt takas oranýnýn, (Türkiye'nin kamu borcunu sigorta ettirme primi) yüzde 1,3'e düþtüðünü anýmsatan Babacan, bunun da ayrý bir tarihi rekor olduðunu söyledi.

''Bugün AB'ye üye ülkelerin yarýsý bizden çok fazla, yüksek prim ödemek zorundalar. Dün akþam itibariyle Türkiye Hazinesi'yle ABD Hazinesi arasýnda dolar bazýnda borçlanma farký yüzde 1,37'ye indi'' diyen Babacan, þöyle devam etti:

''Yani biz dolar borçlanýyoruz. Elin parasý, ödeme günü geldiði zaman döviz bulmak zorundayýz. Ama ABD ödemeleri trilyonca dolar karþýlýksýz dolar bastýlar ki, ABD Hazinesi borçlanmaya devam ediyor. Bu kadar cari açýða raðmen, Türkiye sürekli dövize ihtiyaç duymasýna raðmen dolarýn sahibi olan, yetmediði zaman basma imkanýna sahip ülkeyle aramýzdaki faiz farký yüzde 1,3'e indi. Eskiden bu oran yüzde 8, yüzde 10'du. Bugün itibariyle geldiðimiz nokta önemli. Allah nazardan korusun. Türkiye güçlendikçe, Türkiye'yi çekemeyen de çoðalýyor. Hem bölgemizde hem çok uzaklarda. Aklýnýza gelemeyecek ülkeler, Türkiye'yle kendisini mukayese etmeye baþlýyor. Çünkü ileride rakip olarak görüyor.''

-''Ýleriye bakýyoruz''-

Eskiden Türkiye'nin ''Hacý Murat olarak Porsche ve Ferrari'ye arkadan selektör'' yaptýðýna iþaret eden Babacan, þöyle devam etti:
''Ama bugün artýk Porschesi de Ferrarisi de Türkiye'den korkar hale geldi. Çünkü ileriye bakýyoruz. Çok deðil 2050'ye baktýðýmýzda Türkiye, uluslararasý kuruluþlarýn analizinde Avrupa'nýn iki ekonomisinden bir tanesi...Ülke ekonomisi derken, ikinci deðil, baþa baþ iki ekonomisinden biri olarak görülüyor. Bir zamanlarýn Almanya'sý, Ýtalya'sý, Fransa'sý sanayi de neyse, Türkiye kýsa zaman da o noktaya geliyor. Kaynaklarýmýz da var, kaynak derken petrolümüz yok denecek kadar az, doðal gaz da dýþarýya baðýmlýyýz. Madenlerimiz kýsýtlý. Türkiye'nin en önemli kaynaðý insan gücü, doðru. Son 10 yýlda oluþturduðumuz güven. Güven, en önemli kaynak ve sonsuz sermaye.''

Ali Babacan, GSO'nun, Gaziantep sanayisinin kabuk deðiþtirmesinde rol oynayan önemli bir kuruluþ olduðunu ifade etti. Gaziantep'in en önemli özelliðinin çalýþkan insanlarý olduðunu söyleyen Babacan, þunlarý kaydetti :

''Dedem, 'Bak oðlum çalýþkanlýkta Anteplileri örnek al' derdi. Birlik ve beraberlik ruhu çok önemli. Birlik ve beraberlikte hayýr var, iyi sonuçlar var. Oda yokken ki, Gaziantep'in sanayi durumunu çok iyi biliyorum. Gerçekten gayret var ama bugünkü ihracat rakamlarý yoktu. O günkü üretim kalitesine bakýn. Oda Gaziantep'e çok þey kattý. Ortak ruh, ortak giriþim çabasý Gaziantep'i nereden nereye getirdi- Bu çok az ilimize nasip olan bir sonuç. Çalýþmanýn neticesi ama ayný zamanda da birlik ve beraberliðin neticesi. Ümit ediyorum ki Gaziantep bu özellikleriyle bölgeye örnek olur. Bölgede birlik ve beraberlik ihtiyacý çok çok fazla. Þöyle bir Gaziantep'e ve Urfa'ya bakýn...Ötesine uzanýyorsunuz. 'Neden Gaziantep bu noktada, ama diðer þehirlerde hala çaba gerekiyor-' diye baktýðýmýzda, iþte bu birlik ve beraberliðin önemini çok daha iyi görüyorsunuz. Bu bölgedeki bütün þehirlerimizin çok büyük potansiyeli var. Ýnsansa insan, tarýmsa tarým, sanayiyse sanayi, turizmse, tarihse, turizm, tarih. Bunlarýn hepsi var, ama mutlaka birlik, beraberlik ve huzur içerinde iþ yapabilmek. Yatýrým yapabilmek, iþlerimizi sürdürebilmek.''
-Aile ve Sosyal Sorumluluk Bakaný Fatma Þahin
Aile ve Sosyal Politikalar Bakaný Fatma Þahin de, ''Atalarýmýz nasýl kurtuluþ mücadelesinde bütün dünyaya örnek olduysa, üretimin içinde olan herkes ekonomik mücadelede, ekonomik savaþta atalarýmýzýn ruhuna, þanýna ve þerefine uygun bir þekilde hareket etmiþ ve rakamlarý deðiþtirebilmeyi baþarmýþtýr'' dedi.

Gaziantepli sanayici ve iadamlarýna seslenen Þahin, þunlarý kaydetti:
''Siz Gaziantep'in yýldýzlarý, Türkiye Cumhuriyeti'nin bayraðýný aldýnýz, 174 ülkede, dünyanýn neresinde olursa olsun bayraðýmýzýn azizliðini, büyüklüðünü, üretimin alýnteriyle birleþtirdiniz. Aziz milletimizin büyüklüðünü gittiðiniz her yerde iyi üretim yaparak, kaliteli üretim yaparak gösterdiniz. Bu kolay birþey deðil. Üretimden gelen biri ancak bunu anlayabilir, alýn terinden kazanan biri ancak bunu anlayabilir. Ýþ hayatýmýn uzun bir bölümünü üretimin içinde geçirdiðim için üretmenin ne kadar zor olduðunu bilen bir kardeþinizim.''
Üretimden gelmenin önemine deðinen Bakan Fatma Þahin, þöyle konuþtu:
''Gaziantep hiçbir zaman hýrsý deðil, kanaati öncelik edinmiþtir. Kardeþliði, dayanýþmayý, paylaþmayý öne almýþtýr. Ben deðil 'biz' demiþtir ve her zaman kazanýnca kazandýrmýþtýr. Hazreti Mevlana'nýn 'bir eli gökte bir eli yerde' iþaretinde, Hak'tan aldýðýný halka göndermiþtir. Ve Hazreti Mevlana'nýn pergeli gibi pergelinin bir ucu kalbiyle, alýnteriyle Gaziantep'in göbeðine diðer ucuyla da dünyayý dolaþmýþtýr. Risk almýþtýr. Risk eþittir, rýzk demiþtir. Rýzkýný en zor þartlarda aramýþtýr. Bu atalarýmýzdan gelen önemli bir miras. Atalarýmýz nasýl kurtuluþ mücadelesinde bütün dünyaya örnek olduysa, üretimin içinde olan herkes ekonomik mücadelede, ekonomik savaþta atalarýmýzýn ruhuna, þanýna ve þerefine uygun bir þekilde hareket etmiþ ve rakamlarý deðiþtirebilmeyi baþarmýþtýr.''

-''Ülkenin önündeki engelleri kaldýrmak için''

Ülkenin önündeki engelleri kaldýrmak için yapýlan yasal düzenlemelere deðinen Bakan Þahin, parlamentonun adeta ''yasa makinesi'' haline dönüþtüðü dile getirerek, konuþmasýný þöyle sürdürdü:
''Son 10 yýldan beri milletvekili arkadaþlarýmýz gece-gündüz hep beraber ülkenin önündeki engelleri kaldýrmak için hangi yasada nasýl engel varsa, damdan düþenlerle bir araya gelerek bunu düzeltmeye çalýþtýk. 2008'den önce aslýnda kimsenin de çok anlamadýðý parayla ilgili bankacýlýkla ilgili önemli bir yasayý çýkardýk. Dedik ki 'sermaye yeterliliðini yüzde 8'den yüzde 12'ye çýkaracaðýz'. Bankacýnýn, bankacýlýk yapýyorsa ortaðýnýn ve yöneticisinin de þahsi olarak mükellefliðini ön þart koyduk. Ondan sonra 2008'de ABD merkezli bir finans krizi çýktýðýnda bizim o gün yaptýðýmýz önemli yapýsal dönüþümün ne olduðunu, parayý yönetmenin kabiliyetin, kapasitenin ve öngörünün ne olduðunu anladýk.''
-Gaziantep Sanayi Odasý Baþkaný Konukoðlu
Gaziantep Sanayi Odasý (GSO) Yönetim Kurulu Baþkaný Adil Konukoðlu, ''Türkiye 2023 yýlýna büyük hedeflerle girmeye hazýrlanýyor. Dünyanýn ilk 10 ekonomisi arasýnda yer almayý hedefliyoruz. Bu hedefimize ulaþabilmek için bundan sonraki dönemlerde büyümemizin yüzde 8'in üzerinde gerçekleþmesi lazým'' dedi.
GSO Baþkaný Konukoðlu, törenin açýlýþýnda, Türkiye'nin 2023 yýlýnda dünyanýn en büyük 10 ekonomisi arasýna girme hedefine ulaþabilmek için bundan sonraki dönemlerde yüzde 8'in üzerinde büyümesi gerektiðini söyledi.

Bugün iki heyecaný bir arada yaþadýklarýný, Gaziantep'in yýldýzlarýný ödüllendirecekleri törenin ardýndan yeni hizmet binalarýnýn açýlýþýný yapacaklarýný belirten Konukoðlu, oda olarak temel misyonlarýnýn, sanayicilerin rekabet gücünü artýrmak olduðunu vurguladý.
Konukoðlu, ''Bugün, sanayicilerimizi ödüllendirdiðimiz gibi baþarýlarýný da teþvik ederek, rekabet güçlerini artýrmalarýný amaçlýyoruz'' dedi.

Ekonomide son yýllarda çok önemli kazanýmlar elde edildiðini belirten Konukoðlu, Dünya Ekonomik Forumu'nun Küresel Rekabet Gücü Raporu'na göre, Türkiye'nin 16 basamak atlayarak 59'uncu sýradan 43'üncü sýraya yükseldiðine dikkati çekti.
Konukoðlu, ''Kredi derecelendirme kuruluþu Fitch'in kredi notumuzu yükseltmesi önemli bir kazaným oldu'' deðerlendirmesinde bulundu.

-''Bankalar çek karnesi verirken daha titiz davranmalý''-

GSO Baþkaný Konukoðlu, Türkiye'de 2010 ve 2011 yýllarýnýn büyüme açýsýndan çok baþarýlý bir dönem olduðunu ifade ederek, þunlarý anlattý:
''Ancak, Avrupa ve Amerika'daki ekonomik çalkantýlarýn sürmesi nedeniyle 2012 yýlý büyümemizin, hükümetimizin de öngördüðü þekilde yüzde 3,2 olarak gerçekleþmesi bekleniyor. Türkiye 2023 yýlýna büyük hedeflerle girmeye hazýrlanýyor. Dünyanýn ilk 10 ekonomisi arasýnda yer almayý hedefliyoruz. Bu hedefimize ulaþabilmek için bundan sonraki dönemlerde büyümemizin yüzde 8'in üzerinde gerçekleþmesi lazým.''
Borçlar Kanunu'nun yeniden düzenlenmesi gerektiðini belirten Konukoðlu, þunlarý kaydetti:
''Hapis cezasý uygulamasýnýn kalkmasý sonucu, piyasadaki karþýlýksýz çeklerin sayýsý arttý. Bunun sonucunda, iþ hayatýnda çarklar durma noktasýna geldi. Çek Yasasý'nda alacaklýnýn maðduriyetine neden olan sýkýntýlarýn giderilmesi saðlanmalýdýr. Çekler, bankalar tarafýndan sigorta kapsamýna alýnmalýdýr. Bankalar, çek karnesini verirken daha titiz davranmalýdýr. Ayrýca, Yeni Vergi Usul Kanunu ve Gelir Vergisi Kanunu'nun bir an önce çýkartýlmasý, Ýþ dünyamýz açýsýndan büyük önem taþýyor.''
-''Aþýrý deðerli TL ihracatçýmýzýn rekabet þansýný azaltýyor''
Konukoðlu, aþýrý deðerli TL nedeniyle ihracatçýlarýn rekabet þansýnýn azaldýðýný ifade ederek, ''TL'nin aþýrý deðerlenmesi, ihracatý olumsuz etkiliyor. Ama asýl önemlisi, ithalatý körüklüyor. Cari açýkta son aylarda görülen düþüþün devamý ve ihracatçýlarýmýzýn rekabet gücünü artýrabilmek için güçlü TL politikasýndan vazgeçilmelidir'' diye konuþtu.
''Gaziantep olarak gururluyuz. Çünkü, Türkiye'ye model olma görevini en iyi þekilde yerine getiriyoruz'' diyen Konukoðlu, Gaziantep'in her zaman Türkiye ortalamasýnýn üzerinde büyüme gösterdiðini vurguladý.
GSO Baþkaný Konukoðlu, salonda bulunan sanayici ve ihracatçýlara hitaben, þöyle konuþtu:
''Ýþte bu baþarýnýn baþ aktörleri, buradalar. 173 ülkeye mal satýyorlar. Ýhracatýmýzý her geçen gün artýrýyorlar. Bu yýlki ihracatýmýz 6 milyar dolar sýnýrýna ulaþtý. Kasým ayý ihracatýmýz 598 milyon dolar oldu. Aylýk bazda en büyük ihracat rakamýna ulaþtýk. Yine rekor kýrdýk. Küresel kriz ortamýnda bile baþarý hikayesi yazan sanayicilerimizi ve ihracatçýlarýmýzý kutluyorum. Ýthalattan fazla ihracat yapan az sayýdaki illerden biriyiz. Ýhracatýmýzda sanayi ürünlerinin payý yüzde 93 oldu. Gaziantep'in baþarýsý tarihinden geliyor. Giriþimcilik DNA'larýmýzda var. Geçmiþimizle övünüyor, geleceðimiz için çalýþýyoruz.''
-''Gaziantepli sanayiciler, bu þehirde kazandýklarýný bu þehre yatýrýyor''
Büyükþehir Belediye Baþkaný Asým Güzelbey de artýk dünyada ülkelerin deðil þehirlerin yarýþtýðýný söyledi. Yerel yönetimler ve sivil toplum kuruluþlarýyla el ele veren þehirlerin bu yarýþta bir adým öne çýktýðýný ifade eden Güzelbey, ''Gaziantepli sanayiciler, bu þehirde kazandýklarýný bu þehre yatýrmak suretiyle sadece kendilerinin deðil, þehirde yaþayan insanlarýn kazanmasýný saðladýlar. Bu nedenle onlara minnet borçluyuz'' dedi.

Törene, Gaziantep Valisi Erdal Ata, AK Parti Genel Baþkan Yardýmcýsý Hüseyin Çelik, AK Parti Gaziantep milletvekilleri Þamil Tayyar, Nejat Koçer, Mehmet Sarý, Mehmet Erdoðan, Halil Mazýcýoðlu, Derya Bakbak ve Ali Þahin ile MHP Genel Baþkan Yardýmcýsý ve Gaziantep Milletvekili Edip Semih Yalçýn ile davetliler de katýldý.