8 Ekim 2012 Pazartesi günü düzenlenecek "Ahilik KültürHaftasý" etkinlikleri öncesi Nizip Mesleki Eðitim Merkezi'nde bir toplantý yapýldý.
"Ahilik Kültür Haftasý" etkinlikleri kapsamýnda; "Ustaöðretici belge daðýtýmý, Yýlýn Ahi'sine Plaket takdimi, Sergi, Esnaf yürüyüþü,Halk oyunlarý gösterisi ve Aþure daðýtýmý yapýlacak.
Program Tertip Komitesi tarafýndan Konferans Salonu'nda saat10.00 da düzenlenen programa Kahveciler ve Lokantacýlar Odasý, Nizip MeslekiEðitim Merkezi, Berberler ve Kuaförler Odasý, Tatlýcýlar ve MeþrubatçýlarOdasý, Þoförler ve Otomobilciler Odasý, Fýrýncýlar Odasý, Madeni SanatkârlarOdasý, Terziler ve Benzerleri Odasý, Kasaplar ve Celepçiler Odasý, Bakkallar veSebzeciler Odasý, Marangozlar ve Mobilyacýlar Odasý ve Elektrikçiler veElektronikçiler Odasý temsilcileri hazýr bulundu.
Konu hakkýnda NRT Mikronlarýna konuþan Tertip Komitesi veNizip Mesleki Eðitim Merkezi Müdürü Hüseyin Öztürk, "Ahilik Haftasý"münasebetiyle 8 Ekim Pazartesi günü Belediye Nikâh ve Toplantý Salonu'ndayapýlacak olan programa Nizip Ýlçe halkýnýn davetli olduðunu
AHÝLÝK NASÝHATI (Ustanýn Çýraðýna Nasihati )
Harama bakma, Haram yeme, Haram içme, Doðru, sabýrlý, dayanýklý ol, Yalansöyleme, Büyüklerden önce söze baþlama, Kimseyi kandýrma, Kanaatkâr ol, Dünyamalýna tamah etme, Yanlýþ ölçme, eksik tartma, Kuvvetli ve üstün durumda ikenaffetmesini, hiddetli iken yumuþak davranmasýný bil, Kendin muhtaç iken bilebaþkalarýna verecek kadar cömert ol.
![]()