"Çalýþma hayatýna dâhil olabilmenin en önemli koþullarýndanbiri, kalifiye eleman olmaktýr" diyen Nizip Mehmet Akif Ersoy Halk EðitimMerkezi Müdürü Suna Sertpolat, eskisi gibi; "Ne Ýþ Olsa Yaparým" diyerek iþbulmanýn zor olduðuna vurgu yaptý.

Nizip Halk EðitimMerkezi olarak yeni eðitim öðretim yýlýnda; "0-6 yaþ grubu Çocuk Bakýcýlýðý, Bilgisayar,Hasta Kabul, Kuaförlük, Hýzlý Klavye Kullaným ve Dikiþ Nakýþ gibi çeþitlialanlarda Mesleki Eðitim Kursu açmayý planladýklarýný belirten Suna Sertpolat, kurslarhakkýnda bilgi verdi.

"0-6 yaþ Çocuk Bakýcýlýðý Kursu, bu kursu baþarý iletamamlayan kursiyerlere vereceðimiz sertifika ile kursiyerlerimiz, ÇocukEsirgeme Kurumlarýnda ve Ana Okullarýnda çalýþabilmektedir.

Hasta Kabul Kursu; Bu kursumuzu baþarý ile tamamlayankursiyerler hastanelerin hasta kabul servislerinde çalýþabilmektedirler.

Hýzlý Klavye Kullaným kursu; Bu kursumuzda özellikleadliyede kâtip olarak çalýþmak isteyenlerin, kendilerine geliþtirerek dahahýzlý klavye kullanmak isteyenlerin devam ettiði bir kursumuzdur.

Bilgisayar Kursu, Kuaförlük kursu ile Ýlçemiz mahallelerindeaçmýþ olduðumuz Dikiþ Nakýþ Kursu kayýtlarýna da baþladýk, aile ekonomisinekatkýda bulunmak isteyen bayanlarýmýzý bu kurslarýmýza bekliyoruz".

Mesleki Eðitim Kurslarý'na baþvuru yapmak isteyen kursiyeradaylarýnýn 21 Eylül 2012 Cuma günü mesai saati bitimine dek, kimlik fotokopileriile Halk Eðitim Merkezi'ne baþvuru yapmalarýný isteyen Sertpolat; "Meslekedinmek isteyen kursiyer adaylarýmýzý merkezimize bekliyoruz" dedi.