Avrupa Birliði Leanordo Da Vinci Hayat Boyu Öðrenme veHareketlilik Projesi ve Nizip Alkan Kýz Meslek Lisesi tarafýndan hazýrlanan projekapsamýnda Nizip Engelliler Derneði'nde seminer düzenlendi.
Nizip Alkan Kýz Meslek Lisesi öðretmenleri Kadriye Durmaz,Filiz Akyüz ve Elif Þahan tarafýndan çeþitli sunumlarla Zihinsel engellilerinTopluma Kazandýrýlmasýnda eðitimci, yönetici ve engelli ailelerine bilgiverildi.
Nizip Engelliler Derneði Yönetim Kurulu Baþkaný AbdurrezzakPamuk, Alkan Kýz Meslek Lisesi, Nizip Engelliler Derneði ve Özel SeçilRehabilitasyon Merkezi eðitimci ve yöneticileri ile ortak yürütülen AvrupaBirliði Projesi kapsamýnda Avrupa'da eðitim veren Zihinsel EngellilerOkullarýný gezdiklerini söyledi.
Burada engellilere verilen eðitimleri yerinde görerekeðitimcilerden bilgi aldýklarýný vurgulayan Pamuk, konuþmalarýna þöyle devametti. "Bu projenin ikinci etabý olan bu eðitimlerin ülkemizde bulunan eðitimkurumlarýn Rehabilitasyon ve sivil toplum kuruluþlarýna bilgi vermek olacaktýr.Bu kapsamda bugün derneðimizde bir seminer düzenledik. Ýnanýyorum ki ülkemizdede Avrupa'da yapýlan eðitimlere yakýn eðitimler verilmektedir. Ancakeðitimcilerimizin, yöneticilerimizin özellikle engelli ailelerimizin bukapsamda eðitim almalarý gerekmektedir. Yaptýðýmýz bu proje ve eðitimseminerleri ile inanýyorum ki Avrupa'da ki eðitimden daha ileri seviyelereulaþacaðýz. Bu kapsamda bu projenin hazýrlanmasýnda ve uygulanmasýnda emeðigeçen Alkan Kýz Meslek Lisesi Müdürü Nadide Alkandaðý þahsýnda tüm projekatýlýmcýsý eðitimcilerimizi kutluyorum teþekkürlerimi sunuyorum.'' dedi.
Seminere Ýlçe Milli Eðitim Müdürü Cengiz Gündeþ, Nizip'tehizmet veren Rehabilitasyon merkezlerinin eðitimcileri, Nizip EngellilerDerneði Yönetim Kurulu üyeleri ve engelli aileleri katýldý.
![]()